Vimbodí

Vimbodí

7,81

Aquest llibre ens parla sobre la vila i el terme de Vimbodí. La seva història mil•lenària, les seves festes, tradicions i costums més arrelats, la seva gent il•lustre, les seves entitats i associacions, la vida quotidiana… Tot allò que són i fan els vimbodinencs. Hi trobareu, també, unes pinzellades sobre el joiell més preciós: el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Alfons Alsamora i Jiballí
Gènere
Col·lecció
La Creu de Terme, 1
Primera edició
agost 1997
ISBN
978-84-89890-00-8
Enquadernació
En rústica
Mides
17 x 24 cm
Pàgines:
116
Icono Usuario
Sobre:

Alfons Alsamora i Jiballí

És fill de Vimbodí, on va néixer fa trenta-sis anys. És empleat de “la Caixa” i en el seu temps lliure participa en diverses activitats de caire cívic i cultural a la vila. Fou impulsor, des de la seva fundació, del Grup de Teatre Vent de Bosc i de la revista Vimbodí (en la seva segona època) i actualment col·labora, de manera habitual, en la Societat Coral Veu de la Terra, el Foment Parroquial de Cultura i l’Associació Municipal Esportiva i Cultural. 

Mossèn Àngel Bergadà, antic rector de la vila i autor del llibre Vimbodí: estudi històric, sociològic i religiós, li encomanà la passió per la història, la qual es veié augmentada, més tard, en entrar en contacte -amb motiu d’un treball fet durant els estius amb la comunitat de monjos del monestir de Poblet. Posseeix una extensa biblioteca- amb una completíssima bibliografia sobre la vila i terme-, la qual ve a complementar la del Servent de Déu mossèn Pau Rosselló, familiar seu i malaguanyat sacerdot, que fou assasinat durant la revolta de 1936. A més, està elaborant un arxiu fotogràfic i recull de tot tipus de documentació que parli sobre Vimbodí i Poblet. Ha coordinat la publicació de diverses obres: Llibre de la Festa, Corona poètica de la Mare de Déu dels Torrents i L’Auca de Vimbodí. A més ha redactat molts aricles per a la revista Vimbodí i altres publicacions i edita, des de fa bastants anys, una col·lecció de nadales que, a la vegada que divulguen el missatge i els costums nadalencs, serveixen de felicitació als seus amics. 

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Vimbodí”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Alfons Alsamora i Jiballí
No data was found

Altres llibres
Història

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vimbodí
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?