Un segle de castells

Un segle de castells

De 1900 a 2000 en dades

11,90

Aquest llibre, guanyador del II Premi d’Assaig Casteller convocat el 2000 per l’Associació d’Amics Colla Jove Xiquets de Tarragona, fa una anàlisi del segle XX casteller. L’autor comença fent una introducció dels principals períodes de la història castellera del segle XX, combinant les dades històriques amb la interpretació. La segona part de l’obra destaca la importància del període que s’enceta a partir de l’any 1993 (“Els anys incomparables”, segons la denominació de l’autor), que representa la millor etapa, amb diferència i en tots els sentits, de la història castellera. Aquesta segona part inclou un completíssim i interessant tractament de moltes dades estadístiques que recolzen d’una manera empírica les conclusions de l’autor.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Josep Bargalló Valls
Col·lecció
L'Aixecador, 7
Primera edició
octubre 2001
ISBN
978-84-95684-25-7
Enquadernació
En rústica
Mides
17 x 24 cm
Pàgines:
152
Icono Usuario
Sobre:

Josep Bargalló Valls

(Torredembara, 1958). Llicenciat en Filologia Catalana i catedràtic numerari de batxillerat des del 1982. Diputat al Parlament de Catalunya, des del 1992, i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Torredembarra, d’on és regidor des del 1995. Membre de la Colla Castellera Nois de la Torre des de la seva fundació, ha estat conductor del Concurs Casteller de Tarragona des del 1990. 

Membre de la Comissió Assssora del Seguici Poular de Tarragona des del 1990 i membre del Consell Assessor del Museu Casteller de Catalunya del 1997. Ha presentat nombroses ponències i comunicacions en congressos i seminaris dedicats a aspectes diversos de la cultura popular, entre les quals destaca la ponència-marc “La cultura popular participativa” del Segon Congrés de Cultura Tradicional i Popular Catalana. Autor de nombrosos llibres i articles sobre història i retòrica literària, s’ha dedicat especialment a la cultura popular, essencialment al marc festiu, als balls parlats i al fet casteller. Pel que fa a aquest darrer àmbit, destaquen els següents volums: El fet casteller a la ciutat de Tarragona, inclòs a Els castells a l’escola (1985, 1986, 2a edició; Pit i amunt! Els castells a Torredembarra (1985); La colla Xiquets de Tarragona i la tradició castellera de la ciutat (1990); Guia de les Festes de Santa Tecla. Tarragona. Història, seguici popular i castells (en col·laboració, 1994); i El fet casteller. La història i l’actualitat d’un costum tradicional (2000). 

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Un segle de castells”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Josep Bargalló Valls

Altres llibres
Costums i tradicions

14,00

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Un segle de castells
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?