Un país

Un país, un futur

9,50

«Un país, un futur» recull les darreres aportacions de Josep-Lluís Carod-Rovira per a una Catalunya més forta, capaç de fer front als projectes i desafiaments propis de la modernitat dels nostres dies, apostant perquè uns nous sectors socials, diferents als de sempre, construeixin un país lliure i una societat del benestar i la cultura, que no hagi de demanar permís per existir. Amb un estil alhora elegant i entenedor, clar i català, l’autor planteja un horitzó nacional realment ambiciós que abasta tots els àmbits: la política, l’economia, la cultura, la comunicació i les noves tecnologies. A través de propostes innovadores i poc convencionals, parla del fenomen de la immigració i la cohesió social, les relacions amb Espanya i els altres pobles peninsulars, Portugal inclòs, el paper de la nació catalana a Europa i el món, així com la formulació d’un nou projecte inclusiu de país, tot defensant una política més humana i més viva, lluny de l’encarcarament i la grisor habituals. «Un país, un futur» és una obra valenta, madura i desacomplexada.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Josep-Lluís Carod-Rovira
Gènere
Col·lecció
Prisma, 12
Primera edició
setembre 2005
ISBN
978-84-97911-57-3
Enquadernació
En rústica
Mides
13 x 21 cm
Pàgines:
120
Icono Usuario
Sobre:

Josep-Lluís Carod-Rovira

Fill de pare aragonès i mare catalana, va néixer a Cambrils el 1952. Llicenciat en Filologia Catalna, tècnic superior de planificació lingüística, ha estat professor a l’Escola Universitària de Tarragona i vicepresident de la Universitat Catalana d’Estiu. Guanyador de diversos premis de periodisme i assaig històric, com ara “El Temps”, sempre ha mantingut una doble dimensió cultural i política. És autor dels llibres biogràfic Cent personatges del Baix Penedès del Montsià, Marcel·lí Domingo, de l’escola a la República, Rovira i Virgili i la qüestió nacional i Noms que perduren. Seixanta personatges, seixanta retrats. Ha publicat també als assaig polítics Tornar amb la gent, Jublicar la transició, El futur a les mans, La nova Catalunya, i Què pensa Carod-Rovira, com a assaig polític i, entre d’altres enciclopèdies i diccionaris temàtics, ha col·laborat en el Diccionari dels catalans d’Amèrica, Les Amèriqes i Catalunya i El nacionalisme català a la fi del segle XX. 

Activista antifranquista, va ser detingut i empresonat en la caiguda dels 113 de l’Assamblea de Catalunya (1973). Militant de l’esquerra independentista, és diputat al Parlament de Catalunya i president de l’Esquerra Republicana de Catalunya. El desembre de 2003 va ser nomenat conseller en cap de la Generalitat, en el primer govern d’esquerres des de 1939. Tres mesos després, encapçalant la llista en les eleccions al congrés de diputats, obtenia els millors resultats per al seu partit des dels anys trenta. Articulista i conferenciant habitual, és avui un dels polítics més populars del país. 

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Un país, un futur”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Josep-Lluís Carod-Rovira
No data was found

Altres llibres
Història

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Un país, un futur
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?