Totes les sopes
Brous, escudelles i sopes d’arreu
12,50€
La sopa, probablement, és l’aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al Neolític, quan amb el descobriment de la ceràmica les dones comencen a cuinar de manera diferent. El recipient que anomenem olla i el seu contingut, per tant, existeixen al llarg de la història i en totes les cultures. Forma part de la cuina familiar per excel·lència, la quinta essència dels sabors i el mateix símbol de l’aliment. Josep Pla a El que hem menjat va escriure que un país civilitzat i ben alimentat es caracteritza per les seves sopes, i confrontava la importància i apreci que aquestes tenien a França i el poc cas que se’n feia a Catalunya. Malauradament, salvant honroses excepcions, les sopes i escudelles pràcticament han desaparegut de les cartes dels restaurants catalans. Aquest llibre vol reconciliar-nos amb aquest plat imprescindible, posant a punt receptes d’arreu que ens demostren que hi ha sopes no solament exquisides, sinó també fàcils i ràpides de preparar.
Fitxa tècnica
Jaume Fàbrega i Colom
Historiador, crític d’art, escriptor i assessor gastronòmic. Ha estat professor d’Història de l’Art Contemporani i Teoria i Tècniques de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment és professor de Gastronomia a l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB.
Col·labora a El Temps, Serra d’Or, El Punt, Restauradores. Ha rebut diversos premis: Premi de Periodisme Robert de Nola (amb Jean-François Revel), Premi d’Honor Chaine des Rotisseurs; Premi Jaume Ciurana de Periodisme, Païm d’Argent (amb Juan Mari Arzak), Premi d’Assaig Andorra, finalista del Premi d’Assaig Josep Vallverdú, Premi d’Assaig Rovira i Virgili, premi al millor llibre del món de cuina mediterrània, premi al millor llibre de cuina mediterrània en català, premi al millor llibre de licros per El Llibre de la ratafia, d’aquesta editorial (Worl Gourmand Cookbook Awards 2000 i 2001, Perigús).
Ha publicat més de 30 llibres, entre els quals hi ha La cuina catalana (9 vol.), La cuina mediterrània (3 vol.), La cuina de Mallorca, El llibre de la ratafia i La cultura del gust als Països Catalans.
Recull de Premsa
Opinions dels lectors
Altres llibres
Cuina i gastronomia
Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
La sopa, probablement, és l’aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al Neolític, quan amb el descobriment de la ceràmica les dones comencen a cuinar de manera diferent. El recipient que anomenem olla i el seu contingut, per tant, existeixen al llarg de la història i en totes les cultures. Forma part de la cuina familiar per excel·lència, la quinta essència dels sabors i el mateix símbol de l’aliment. Josep Pla a El que hem menjat va escriure que un país civilitzat i ben alimentat es caracteritza per les seves sopes, i confrontava la importància i apreci que aquestes tenien a França i el poc cas que se’n feia a Catalunya. Malauradament, salvant honroses excepcions, les sopes i escudelles pràcticament han desaparegut de les cartes dels restaurants catalans. Aquest llibre vol reconciliar-nos amb aquest plat imprescindible, posant a punt receptes d’arreu que ens demostren que hi ha sopes no solament exquisides, sinó també fàcils i ràpides de preparar.
https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/toteslesopes-600x892.jpg 12.50 instock Cuina i gastronomiabrousescudellesJaume Fàbregasopes 0 0.00 0 https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/toteslesopes-600x892.jpg 83067871820883318204 12.50 12.02 0.00 0.00 2020-12-04T13:54:03+01:00
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.