Thoreau. Biografia essencial

Thoreau. Biografia essencial

18,90

A Henry David Thoreau se’l considera un dels pares fundadors de la literatura nord-americana, profeta de l’ecologia i l’ètica ambiental, i inventor de la desobediència civil. Intel·lectual original i pioner, el seu pensament abraça temes i preocupacions que han anat adquirint importància molts anys després de la seva mort. Sens dubte, la seva oposició als nous valors d’una societat en creixent industrialització el van convertir en un personatge sovint incomprès pels seus contemporanis.

«La seva vida de resistència al poder, la seva reivindicació de la individualitat i la seva obra literària i filosòfica, dedicada sobretot a la crítica social i al desmuntatge de tòpics d’acord amb principis de rigorisme moral, ens el fan avui absolutament proper. […] La biografia que ha escrit Antonio Casado da Rocha ens permet acostar-nos a un personatge fascinant i ens planteja qüestions que són d’importància decisiva —i que ho seran durant molts anys—. Per això mateix Thoreau és un clàssic.» (Del pròleg)

«Thoreau va influir de manera decisiva en Tolstoi, en Gandhi (que no hauria existit sense ell), en Romain Rolland, i sobretot en el moviment dels drets civils de Martin Luther King.» — Paul Auster

Il·lustracions de Paula Ortiz de Luna

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Antonio Casado da Rocha
Traducció
Alba Galí | Jaume Salvanyà
Introducció
Alcoberro Pericay, Ramon
Col·lecció
Clàssics de la pau i la noviolència, 19
Primera edició
setembre 2020
ISBN
978-84-18197-08-6
Enquadernació
Rústica amb solapes
Mides
14,5 x 23 cm
Pàgines:
240
Sobre:

Antonio Casado da Rocha

Nascut a Sant Sebastià el 1970, és llicenciat en Humanitats per la National University of Ireland i doctor en Filosofia per la Universitat del País Basc (UPV/EHU). Després de diverses estades a l’estranger, en l’actualitat és investigador permanent al Departament de Filosofia dels Valors i Antropologia Social de la UPV/EHU, on imparteix docència en qüestions ètiques contemporànies. De 2012 a 2017 va ser vicedegà de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació. Des del 2017 és director de Projecció Universitària de campus de Guipúscoa.

Ha publicat articles i llibres sobre ètica assistencial, ètica ambiental i de la investigació, com ara La desobediencia a partir de Thoreau (Gakoa, 2002), Bioética para legos (Plaza y Valdés, 2008), Thoreau. Biografía esencial (Antonio Machado, 2014), Autonomía con otros (Plaza y Valdés, 2014) i Una casa en Walden (Pepitas, 2017).

Sobre:

Alba Galí

Nascuda a Barcelona el 1972, és llicenciada en ciències de la informació (UAB). Després de treballar uns quants anys com a periodista, va decidir canviar el seu rumb professional i dedicar-se al món de la correcció i la traducció. Actualment compagina aquestes tasques amb l’assessorament lingüístic i l’ensenyament de català per a adults.

Sobre:

Jaume Salvanyà

Nascut a Mataró el 1976, és llicenciat en filologia catalana (UB). Com a lingüista, ha format part de les emissores del Grup Flaix i ha participat en diversos programes de TV3; com a corrector i traductor, ha col·laborat amb diverses agències i editorials. Actualment treballa a l’Institut d’Estudis Catalans. És redactor del Diccionari del català col·loquial (2009) i autor del llibre 1001 curiositats del català (2018). Ha publicat diversos articles relacionats sobretot amb la llengua col·loquial, i ha creat i gestiona el blog Silencis del DIEC.

Recull de Premsa

Quatre Gats. Entrevista a Jordi Cuixart (58′) – 25/10/2020

El Punt Avui – 18/10/2020

Llibres Gencat – 06/10/2020

Núvol – 29/09/2020

Veure més

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Thoreau. Biografia essencial”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Antonio Casado da Rocha
No data was found

Altres llibres
Biografies, diaris i memòries

13,70

13,70

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Thoreau. Biografia essencial
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?