Terres d’aigua

Terres d’aigua

Poemari de les Terres de l’Ebre

12,00

Aquest poemari aplega els inèdits de vint autors de les Terres de l’Ebre. En aparença, el llibre no presenta cap peculiaritat: pot parèixer una miscel·lània més. Ara bé, a mesura que el lector s’endinse en les intimitats de l’obra, de mica en mica descobrirà quina és la seua originalitat. Es tracta d’un recull que palesa l’existència en el territori d’una veu lírica mantinguda al llarg de sis generacions. Unes generacions connectades entre elles a través de tòpics i referents, així com amb la tradició més digna que les Terres de l’Ebre han donat a la literatura del país. Com que gairebé constitueix una proposta isolada, el poemari frisa perquè tothom puga accedir a la lectura poètica. I ho fa mitjançant textos i il·lustracions, que ajuden a percebre la fondària dels versos. La comprensió dels versos, però, no s’entén al marge del coneixement dels autors. Per això, s’ha pres cura a elaborar les notes biogràfiques de cadascun d’ells. Aquí hi ha els poetes que basteixen un univers de paraules mentre es miren aquestes terres d’aigua. De la coordinació de l’edició n’ha tingut cura Núria Grau, l’estudi introductori és de Pere Poy i les il·lustracions són de Santi Alfonso.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Pere Poy
Il·lustració
Santi Alfonso
Edició
Núria Grau
Gènere
Col·lecció
Sinalefa, 12
Primera edició
març 2004
ISBN
978-84-97910-11-8
Enquadernació
En rústica
Mides
15 x 21 cm
Pàgines:
120
Icono Usuario
Sobre:

Pere Poy

Edició a cura de: 

Núria Grau és filla de Benissanet (Ribera d’Ebre). Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virigli (URV) i postgraduada en Correcció i Qualitat Lingüstíca per la Universitat Autònoma de Barcelona, exerceix com a correctora editora a Cossetània Edicions. Ha publicat diversos treballs sobre llengua. Membre del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, presideix l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila. Ha coordinat l’edició del recull de narracions El brogit de l’Ebre (2003). 

Pere Poy és fill d’Ulldecona (Montisà). Llicenciat en Filologia Catalana per la URV, també ha realitzat estudis de Filosofia i Teologia. Desenvolupa la seua tasca investigadora sobre la Bíblia catalana al segle XIV al Departament de Filologia Catalana de la URV, com a investigador del Ministeri d’Educació. Coautor de Verdaguer i Manyà, vides creuades (2002), ha publicat diversos estudis en revistes especialitzades. Ha participat amb la narració “Sub lumina prima” en El brogit de l’Ebre (2003). 

Icono Usuario
Sobre:

Núria Grau

Icono Usuario
Sobre:

Santi Alfonso

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Terres d’aigua”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Pere Poy

Altres llibres
Literatura

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Terres d’aigua
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?