Taules i fogons
Un itinerari gastronòmic
12,50€
Es tracta d’una colla d’articles que formen com una mena d’itinerari lúdic i sentimental que fa l’autor per les cuines, els productes i les festes gastronòmiques de Catalunya. Molts dels actes festius que es fan a Catalunya tenen un plat com a emblema, com el reclam per a la convocatòria. En alguns l’assistència és molta, en d’altres més minsa, però el cert és que la resposta popular a les festes gastronòmiques cada cop va a més i cada cop són més les ciutats i pobles que en fan. Fa uns anys, com diu en Pere Tapias, “la visita d’un museu ens permetia conèixer un plat; avui el tast d’un plat ens permet la visita a un museu”. El fenomen de la cuina actualment sobrepassa els fogons. A hores d’ara la gastronomia s’ha convertit en un fenomen social que belluga moltes persones, que proporciona complaença i felicitat, que cada cop té més addictes. En Pere Tapias n’ha estat un testimoni de paladar i de ploma.
Fitxa tècnica
Joan Collell i Xirau
Pere Tapias va néixer a Vilanova i la Geltrú el 19 de maig de 1946. Quan tenia divuit anys, va compondre les primeres cançons al Centre Catòlic de Vilanova, i el 1969 enregistrà el seu primer disc senzill, amb les cançons “La Tia Maria” i “El Progressista”. És llicenciat en Dret. Durant els anys setanta combinà la professió d’advocat amb els seus recitals de cançó per tot Catalunya. El 1982 començà a treballar a TVE Sant Cugat fent el programa Què vol veure (1983-1988) i programes de cuina a Ràdio 4: Afamats o La Factoria. A partir de l’any 1985 només es dedica a la cuina i els mitjans de comunicació escrits i audiovisuals. L’any 1993 va entrar a Catalunya Ràdio, amb el seu programa Tapias variades. I, a partir de l’any 1996, condueix Cuina i gastronomia. Col·labora al diari Avui, i l’any 2004 encetà una sèrie de programes per a les televisions locals de Catalunya amb el títol Tapias a la carta. Ha publicat 7 LP, amb un total de 85 cançons, amb una barreja de crònica, sàtira i tendresa. És l’autor de llibres de temàtica diversa. De gastronomia: Cuina, barques i fogons; El plaer d’aprimar-se; Cuines de Vilanova. D’assaig i poesia: Cap enllà navegarem, Restaurants de la Costa Daurada. Des de l’any 2001 és Defensor de la Ciutadania de la Ciutat de Vilanova i la Geltrú.
Opinions dels lectors
Altres llibres
Cuina i gastronomia
Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
Es tracta d’una colla d’articles que formen com una mena d’itinerari lúdic i sentimental que fa l’autor per les cuines, els productes i les festes gastronòmiques de Catalunya. Molts dels actes festius que es fan a Catalunya tenen un plat com a emblema, com el reclam per a la convocatòria. En alguns l’assistència és molta, en d’altres més minsa, però el cert és que la resposta popular a les festes gastronòmiques cada cop va a més i cada cop són més les ciutats i pobles que en fan. Fa uns anys, com diu en Pere Tapias, “la visita d’un museu ens permetia conèixer un plat; avui el tast d’un plat ens permet la visita a un museu”. El fenomen de la cuina actualment sobrepassa els fogons. A hores d’ara la gastronomia s’ha convertit en un fenomen social que belluga moltes persones, que proporciona complaença i felicitat, que cada cop té més addictes. En Pere Tapias n’ha estat un testimoni de paladar i de ploma.
https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/Taulesfogons-600x947.jpg 12.50 instock Cuina i gastronomiaarticles de cuinaCatalunya cuinaitinerari gastronòmicPere Tapias 0 0.00 0 https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/Taulesfogons-600x947.jpg 77677775771877477743 12.50 12.02 0.00 0.00 2020-12-04T13:53:11+01:00
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.