Records d’excursió

Records d’excursió

9,00

En aquest llibre, Maspons recull caminades i ascensions fetes amb alguns dels excursionistes més importants de la seva època (Artur Osona, Bosch de la Trinxeria), alhora que ens transmet una visió del territori i del paisatge de gran interès literari i històric. En tots aquests textos, Maspons dóna una lliçó de llenguatge, escrivint unes planes d’una riquesa de mots i una puresa d’expressions excepcional. A cada ratlla hi sura el gran amor de Maspons pel seu país, amb una identificació gairebé tel·lúrica amb la geografia catalana. Records d’excursió es publicà l’any 1951 i tingué una edició molt reduïda de 200 exemplars, amb una divulgació extremadament limitada. Amb la reedició d’aquesta obra dins de la col·lecció Pioners, posem a l’abast del lector actual una de les obres més desconegudes de la bibliografia excursionista catalana, que havia esdevingut un dels llibres més buscat en els llibreters de vell.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Francesc Maspons i Anglasell
Col·lecció
Altres natura,
Primera edició
setembre 2003
ISBN
978-84-96035-64-5
Enquadernació
En rústica
Mides
12 x 21 cm
Pàgines:
96
Icono Usuario
Sobre:

Francesc Maspons i Anglasell

(1872-1966), eminent jurisconsult i excursionista de gran prestigi, lligà durant els seus 94 anys l’amor per Catalunya, Europa i l’excursionisme. Europeista avant la lettre, amb càrrecs de les institucions europees de Ginebra i la Haia, va ser president del Centre Excursionista de Catalunya i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i participà en moltes excursions i activitats. 

Al final de la seva vida publicà Records d’excursió, una mena de memòris de la seva vida excursionista, on recull algunes de les caminades i ascensions fetes amb alguns dels excursionistes més importants de la seva época (Artur Osona, Bosch de la Trinxeria), alhora que mostra una visió del paisatge i del territori avui en dia malauradament desapareguda. Amb un llenguatge ric i d’una gran puresa, Maspons ens transmet una visió del territori i del paisatge de gran interès literari i històric. Amb la publicació d’aquest llibre la col·lecció Pioners posa a l’abast del lector actual una de les obres més desconegudes de la bibliografia excursionista catalana. 

Recull de Premsa

Revista Vèrtex – agost del 2017

Veure més

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Records d’excursió”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Francesc Maspons i Anglasell

Altres llibres
Excursionisme i viatges

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Records d’excursió
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?