Quodlibeta

Quodlibeta

Selecció d'articles publicats a NotíciesTGN, 2012-2020

19,50

Josep Gil i Ribas és una personalitat reconeguda dins l’àmbit de la teologia. Fou ordenat sacerdot a Roma l’any 1951 i és autor de diverses obres teològiques. 

Aquest llibre aplega una tria dels articles que, entre els anys 2012 i 2020, el doctor Josep Gil i Ribas ha anat escrivint i publicant al setmanari NotíciesTGN (noticiestgn.cat). Estan agrupats en dues parts: sota el títol Entorn de la fe cristiana (catòlica), els que directament tracten temes de fe, i, després, Qüestions diverses, encara que totes aquestes qüestions porten també la marca de l’opció creient de l’autor. El títol del llibre, imitant els autors escolàstics, vol ser el plural d’una expressió llatina molt emprada especialment a l’edat mitjana, quodlibet, que, entre altres significats, tenia el de ‘qualsevol cosa’; avui, segons el Diccionari de la llengua catalana, quòdlibet vol dir ‘qüestió a dilucidar’.

  • En les seves obres destaquen una desmitologització i creativitat del llenguatge de la fe i la reflexió sobre ella mateixa.
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Josep Gil i Ribas
Col·lecció
Prisma, 54
Primera edició
febrer 2021
ISBN
978-84-1356-022-9
Enquadernació
Rústica amb solapes
Mides
15,5 x 23,3 cm
Pàgines:
304
Josep-Gil
Sobre:

Josep Gil i Ribas

(Reus, 1928) és prevere de Tarragona. Llicenciat en Teologia per la Universitat Gregoriana de Roma, va ampliar estudis a Alemanya i es doctorà el 1982 amb la tesi La benaurança del cel i l’ordre establert. Ha exercit la docència a la Facultat de Teologia de Catalunya i en altres centres superiors d’Espanya, d’Europa i de l’Amèrica Llatina. És membre numerari de la Reial Acadèmia de Doctors. Ha publicat una trentena de llibres sobre temes teològics, als quals cal afegir la col·lecció Història del Pensament Cristià, amb 10 volums, el darrer dels quals porta per títol El desafiament de la laïcitat (2011). Posteriorment ha escrit els llibres Per què no vaig a missa, Oracles de Maria de Natzaret i Cristians.

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Quodlibeta”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Josep Gil i Ribas

Altres llibres
Religió i espiritualitat

14,00

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Quodlibeta
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?