Quan l'infern sigui atiat

Quan l'infern sigui atiat

Premi Literari de Teatre La Carrova 2005

9,25

La violència entre dues comunitats que comparteixen una mateixa terra ve de lluny. Probablement quasi ningú recorda des de quan ni fins i tot el primer perquè. És atiada per fonamentalismes dels dos costats, gestionada per cabdills sense ànima i regida pel menyspreu envers l’ésser humà. Gent d’origen comú, de trets antropomòrfics semblants, que viu en una terra similar, es baralla buscant l’anihilació de l’altre. Fins al final. Amb totes les seves conseqüències. Enmig d’aquest odi irrespirable, quin paper hi pot jugar la història particular de dos joves? I si resulta que aquesta parella són també instruments de mort? Hi cap l’aventura personal, l’entesa més enllà dels pobles separats? El títol és un fragment d’una frase de l’Alcorà que és aplicable als individus de dos pobles que malden per destruir-se. Simetries col·lectives enfrontades que a escala individual condueixen a la incomunicació, al monòleg no sempre escoltat, a la soledat, a la desesperació: “Quan s’apleguin les feres, que es pregunti a les víctimes el pecat que va causar el seu assassinat. Quan l’infern sigui atiat, quan s’apropi el Paradís, tota ànima sabrà el que pot presentar a l’Altíssim”.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Antoni Cisteró i García
Gènere
Col·lecció
Talia, 12
Primera edició
setembre 2007
ISBN
978-84-9791-300-3
Enquadernació
En rústica
Mides
12 x 16,5 cm
Pàgines:
72
Icono Usuario
Sobre:

Antoni Cisteró i García

Nascut a Barcelona el 1946. Ha intentat sempre amalgamar coneixements diversos que li aporten un ric ventall de discursos. Enginyer químic, es llicencià també en filosofia i realitzà estudis de sociologia. Arrancant del mestratge de dom Maur Boix i Selva, la seva afecció a les lletres l’ha portat a practicar diversos gèneres, segons la inquietud del moment. Ha publicat XXV -recull de poemes- i El Baix Camp rural– estudi sociològic. És fundador i director de la revista cultural Vent de Serè.

En el camp del teatre ha guanyat els premis La Carrova (Amposta, 1998) i Theatron (Mataró, 2001) i ha seguit els cursos d’escriptura dramàtica de la Sala Beckett, amb J. Sanchis Sinisterra, Sergi Belbel i Carles Batxlle, entre d’altres, com a professors. 

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Quan l’infern sigui atiat”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Antoni Cisteró i García

Altres llibres
Literatura

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Quan l'infern sigui atiat
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?