Poètica

Poètica

12,00

Escrit al segle IV aC, la Poètica d’Aristòtil és considerat el text fundacional dels estudis literaris i la seva vigència encara avui és incontestable. La intenció del filòsof va ser analitzar i descriure, amb voluntat exhaustiva, les diverses formes d’expressió artístiques, específicament les literàries. I en aquest sentit cal entendre «poètica» com «l’art de compondre o escriure».

Aristòtil va articular aquí per primera vegada múltiples conceptes i termes literaris que fa segles que utilitzem: la trama o argument d’una obra, la imitació del real i la versemblança, la unitat d’acció, la identificació i la catarsi de l’espectador, les parts d’una obra dramàtica, els gèneres literaris, etc.

Posem a l’abast dels lectors una esplèndida traducció, precisa i acurada, precedida d’una introducció del catedràtic Emilio Suárez de la Torre.

«La Poètica d’Aristòtil (…) té un esperit avançat i un valor inextingible que en fa un instrument d’anàlisi sempre útil. Suggereixo un experiment que semblarà una heretgia: que analitzi el lector la novel·la moderna amb els ulls d’Aristòtil. El resultat és sorprenent.» (de la Introducció)

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Aristòtil
Traducció
Àngel Martín Arroyo
Introducció
Suárez de la Torre, Emilio
Col·lecció
El far, 29
Primera edició
febrer 2016
ISBN
978-84-16139-89-7
Enquadernació
Rústica amb solapes
Mides
12 x 18 cm
Pàgines:
176
Sobre:

Aristòtil

(384-322 aC) És, sens dubte, el filòsof més influent de la història, tot i que la gran majoria dels seus escrits no van conservar-se. Es va formar a l’Acadèmia de Plató durant més de vint anys, però va construir un sistema filosòfic propi, totalment allunyat del seu mestre. Va voler abastar tots els camps de coneixement i va fer-hi aportacions significatives: de la biologia a les matemàtiques, de la psicologia a la filosofia, de l’estètica a la lògica. Va ser un pensador que va tractar de fonamentar el coneixement humà només en l’experiència real i la seva principal preocupació va ser trobar una explicació racional i completa per al món en què vivia.

Icono Usuario
Sobre:

Àngel Martín Arroyo

Recull de Premsa

Sonograma – 29/06/2016

Veure més

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Poètica”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Aristòtil
No data was found

Altres llibres
Filosofia

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Poètica
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?