Pàleo receptes
La dieta dels nostres orígens per a una vida saludable
17,95€
Remenat d’ous de perdiu amb cranc i espàrrecs, cavall estofat amb nous i pomes, tonyina a la pedra amb ginebre i ruca… A partir d’una seixantena de receptes inspirades en els aliments del paleolític, aquest llibre representa una nova -i molt vella- manera de menjar, la que està lligada a l’alimentació dels nostres avantpassats més remots. Aleshores no hi havia gaire varietat. Els àpats consistien bàsicament en allò que procurava la naturalesa: verdures, herbes, fruites, ous, llavors, bolets i fruits secs, carn i peix de tant en tant, i poca cosa més. Aliments naturals i frescos i, per tant, altament saludables.
Les societats caçadores i recol·lectores no tenien llibres de cuina ni receptaris. Per saber què menjaven, el llibre compta amb l’arqueòleg Eudald Carbonell i la seva col·lega i periodista Cinta S. Bellmunt. Ningú millor que ells poden endinsar el lector en la dieta pàleo i fer que en gaudeixin a les seves cuines.
“Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat”
Fitxa tècnica
Maria Cinta Sanz Bellmunt
Eudald Carbonell i Roura, arqueòleg, va néixer a Ribes de Freser (Ripollès), el 17 de febrer de 1953. Des de l’any 1999, ocupa la càtedra de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili. Actualment és investigador principal del Grup d’Autoecologia Humana del Quaternari d’aquesta universitat. També ha estat director de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Les seves fites científiques més destacades són la creació d’un sistema d’anàlisi de la tecnologia prehistòrica anomenat sistema logicoanalític i l’estudi del poblament antic de la península Ibèrica. És autor de diversos llibres de reflexió sobre l’ésser humà, entre els quals destaquen Ens farem humans?, La consciència que crema, Cap a una nova consciència, Encara no som humans i Planeta humà.
Cinta S. Bellmunt, nascuda a Barcelona el 1963, és llicenciada en Ciències de la Informació, postgraduada en Periodisme Digital i Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana. Ha publicat amb Eudald Carbonell els llibres Els somnis de l’evolució i El catalanisme evolutiu, i amb Josep Grau, Lluís Llach, el noi de cal Vall. També és autora de Darrere el micro. 69 anys de ràdio a Tarragona; TINETHistòria, 10 anys de la primera xarxa ciutadana d’Internet a l’Estat espanyol, i Sicus, 20 anys amb sabor de rumba.
María Ángeles Torres. Graduada en Fotografia per la Universitat Politècnica de Catalunya, amb l’especialitat de comunicació. Resideix a Barcelona i és fotògrafa professional des de l’any 1999, inicialment com a col·laboradora per a mitjans de comunicació. Des de fa uns anys, es dedica a la fotografia gastronòmica de manera freelance i ha col·laborat amb l’editorial gastronòmica La Plage (França). Li atrauen les històries humanes que hi ha darrere d’una cuina, d’un plat o dels aliments que mengem.
Eudald Carbonell i Roura
Eudald Carbonell i Roura. Arqueòleg, va néixer a Ribes de Freser (Ripollès), el 17 de febrer de 1953. Des de l’any 1999, ocupa la càtedra de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili. A més, és investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), codirector del Proyecto Atapuerca i vicepresident de la Fundación Atapuerca. Les seves fites científiques més destacades són la creació d’un sistema d’anàlisi de la tecnologia prehistòrica anomenat “sistema lògic-analític” i l’estudi del poblament antic de la península Ibèrica.
Jordi Agustí Ballester. Professor d’Investigació ICREA a l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (Tarragona). Especialista en mamífers fòssils, la seva activitat investigadora s’ha centrat en els canvis ambientals que han influït en l’evolució del nostre llinatge. Ha dirigit projectes al nord d’Àfrica i al Caucas, i forma part de l’equip d’investigació de la localitat georgiana de Dmanisi, on s’han trobat les restes d’homínids més antigues d’Euràsia. El 2002 va rebre el Premi de Literatura Científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i un any després la Generalitat de Catalunya li va concedir la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic. És autor de nombroses obres, entre les quals La evolución y sus metáforas (Tusquets), Fósiles, genes y teorías (Tusquets), El ajedrez de la vida (Crítica), Los primeros pobladores de Europa (RBA), Alicia en el país de la evolución (Crítica) y La sonrisa de Leonardo (RBA).
Recull de Premsa
Institut Català de Paleologia – 14/09/2019
Catalunya Ràdio / Icat / Els experts – 02/10/2017
Diari de Tarragona – 23/10/2016
ElVallenc.cat – 22/10/2016
Info Camp Tarragona – 22/10/2016
El Punt Avui – 21/10/2016
DiariCasteller.cat – 20/10/2016
Valls Diari – 21/09/2016
SportLife – 25/08/2016
Catalunya Ràdio / Això és Mordor – 08/08/2016
Eldía.es – 24/07/2016
Vinetur – 18/07/2016
Reus Digital – 18/07/2016
El correo de Burgos – 16/07/2016
Icalnews.com – 14/07/2016
La Vanguardia / La Contra – 08/07/2016
TV3 / Els matins – 07/07/2016
Ara Castells – 09/06/2016
Diari Ara – 20/05/2016
La Terra – abril de 2016
EFE Estilo – 30/04/2016
7canívales – 28/04/2016
Radio y Televisió de Castilla y León / Jaque al Chef – 25/04/2016
Generalitat / Universitats i Recerca – 21/04/2016
El Temps / Jaume Fàbrega – 20/04/2016
TV3 / TN Tarragona – 19/04/2016
La Nova Ràdio – 19/04/2016
COPE Tarragona – 18/04/2016
Catalunya Ràdio / En guàrdia – 17/04/2016
La Xarxa / La tarda – 06/04/2016
Blog de Cinta S. Bellmunt – 10/04/2016
Soycomocomo – abril de 2016
El País – 01/04/2016
AgoraHistoria.com – març 2016
COPE / La noche de COPE – 22/03/2016
Cadena SER / Gastro – 22/03/2016
La Crónia Badajoz – 15/03/2016
El Periódico / Dominical – 13/03/2016
Radio Galega (14 min 30 s) – 12/03/2016
M80 Radio – 07/03/2016
Cadena SER – 04/03/2016
Efe:tur / Viajes – 03/03/2016
Msn.es – 03/03/2016
Vanitatis / El Confidencial – 03/03/2016
El Punt Avui – 28/02/2016
InfoCamp – 28/02/2016
El Piscolabis – 27/02/2016
La Gaceta – 24/02/2016
Gastronomistas – 24/02/2016
Eldía.es – 24/02/2016
El Confidencial – 24/02/2016
ElEconomista.es – 24/02/2016
Diari de Tarragona – 24/02/2016
Radio Euskadi – 23/02/2016
RAC1 / Versió RAC1 – 22/02/2016
El Correo Gallego – 22/02/2016
ABC Castilla y León – 22/02/2016
La Voz de Galicia – 21/02/2016
Noticias Castilla y León – 20/02/2016
LaVozDigital.es – 20/02/2016
ElDía.es – 20/02/2016
RadioIntereconomia.com – 20/02/2016
LaRioja.com – 20/02/2016
Hoy.es – 20/02/2016
Canarias7.es – 20/02/2016
Diario de Navarra – 20/02/2016
ElDiaroMontañés.es – 20/02/2016
Herlado.es – 20/02/2016
ElDiarioVasco.com – 20/02/2016
LaVerdad.es – 20/02/2016
Las Provincias – 20/02/2016
Diario Sur – 20/02/2016
One Magazine – 20/02/2016
La Vanguardia – 20/02/2016
Televisió del Ripollès – 18/02/2016
TAC12 – 17/02/2016
TV Girona – 15/02/2016
Librujula.com – 15/02/2016
Diari de Girona – 15/02/2016
EsRadio / La Mañana del fin de semana – 14/02/2016
Diari de Tarragona (contra) – 14/02/2016
El Periódico / Ciencia – 14/02/2016
Aragón Radio – 13/02/2016
Circ de Tarragona – 12/02/2016
Elnacional.cat – 12/02/2016
SER Catalunya – 12/02/2016
Onda Cero – 11/02/2016
La Capona (galeria d’imatges de la presentació) – 11/02/2016
Tarragona Ràdio – 11/02/2016
RAC1 / La Competència – 10/02/2016
Regió7 – 09/02/2016
39 y más – 09/02/2016
Circ de Tarragona – 09/02/2016
Diari de Girona – 09/02/2016
8tv/8aldia (a partir del minut 28) – 08/02/2016
InfoCamp.cat – 08/02/2016
LaVanguardia.com – 08/02/2016
Revista Sàpiens – 08/02/2016
EFETur / Viajes – 05/02/2016
Pileta de Prehistoria – 04/02/2016
Gastronomistas.com – gener de 2016
Opinions dels lectors
Altres llibres
Cuina i gastronomia
Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
Remenat d’ous de perdiu amb cranc i espàrrecs, cavall estofat amb nous i pomes, tonyina a la pedra amb ginebre i ruca... A partir d’una seixantena de receptes inspirades en els aliments del paleolític, aquest llibre representa una nova -i molt vella- manera de menjar, la que està lligada a l’alimentació dels nostres avantpassats més remots. Aleshores no hi havia gaire varietat. Els àpats consistien bàsicament en allò que procurava la naturalesa: verdures, herbes, fruites, ous, llavors, bolets i fruits secs, carn i peix de tant en tant, i poca cosa més. Aliments naturals i frescos i, per tant, altament saludables.
Les societats caçadores i recol·lectores no tenien llibres de cuina ni receptaris. Per saber què menjaven, el llibre compta amb l’arqueòleg Eudald Carbonell i la seva col·lega i periodista Cinta S. Bellmunt. Ningú millor que ells poden endinsar el lector en la dieta pàleo i fer que en gaudeixin a les seves cuines.
“Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat”
https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/Paleo-Receptes-coberta-600x847.jpg 17.95 instock Cuina i gastronomiaPolítica, dret i societataliment frescaliment naturalcuina primitivacuina saludableEudald CarbonellPàleopaleolíticreceptes 0 0.00 0 https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/Paleo-Receptes-coberta-600x847.jpg 77597718776777657690 17.95 17.26 0.00 0.00 2020-12-04T13:57:57+01:00
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.