Pàleo receptes

Pàleo receptes

La dieta dels nostres orígens per a una vida saludable

17,95

Remenat d’ous de perdiu amb cranc i espàrrecs, cavall estofat amb nous i pomes, tonyina a la pedra amb ginebre i ruca… A partir d’una seixantena de receptes inspirades en els aliments del paleolític, aquest llibre representa una nova -i molt vella- manera de menjar, la que està lligada a l’alimentació dels nostres avantpassats més remots. Aleshores no hi havia gaire varietat. Els àpats consistien bàsicament en allò que procurava la naturalesa: verdures, herbes, fruites, ous, llavors, bolets i fruits secs, carn i peix de tant en tant, i poca cosa més. Aliments naturals i frescos i, per tant, altament saludables.

Les societats caçadores i recol·lectores no tenien llibres de cuina ni receptaris. Per saber què menjaven, el llibre compta amb l’arqueòleg Eudald Carbonell i la seva col·lega i periodista Cinta S. Bellmunt. Ningú millor que ells poden endinsar el lector en la dieta pàleo i fer que en gaudeixin a les seves cuines.

 

“Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat”

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Eudald Carbonell i Roura | Maria Cinta Sanz Bellmunt
Fotografia
Col·lecció
Altres cuina,
Primera edició
febrer 2016
ISBN
978-84-9034-396-8
Enquadernació
Rústica amb solapes
Mides
17 x 24 cm
Pàgines:
144
Icono Usuario
Sobre:

Maria Cinta Sanz Bellmunt

Eudald Carbonell i Roura, arqueòleg, va néixer a Ribes de Freser (Ripollès), el 17 de febrer de 1953. Des de l’any 1999, ocupa la càtedra de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili. Actualment és investigador principal del Grup d’Autoecologia Humana del Quaternari d’aquesta universitat. També ha estat director de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Les seves fites científiques més destacades són la creació d’un sistema d’anàlisi de la tecnologia prehistòrica anomenat sistema logicoanalític i l’estudi del poblament antic de la península Ibèrica. És autor de diversos llibres de reflexió sobre l’ésser humà, entre els quals destaquen Ens farem humans?, La consciència que crema, Cap a una nova consciència, Encara no som humans i Planeta humà.

Cinta S. Bellmunt, nascuda a Barcelona el 1963, és llicenciada en Ciències de la Informació, postgraduada en Periodisme Digital i Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana. Ha publicat amb Eudald Carbonell els llibres Els somnis de l’evolució i El catalanisme evolutiu, i amb Josep Grau, Lluís Llach, el noi de cal Vall. També és autora de Darrere el micro. 69 anys de ràdio a Tarragona; TINETHistòria, 10 anys de la primera xarxa ciutadana d’Internet a l’Estat espanyol, i Sicus, 20 anys amb sabor de rumba.

María Ángeles Torres. Graduada en Fotografia per la Universitat Politècnica de Catalunya, amb l’especialitat de comunicació. Resideix a Barcelona i és fotògrafa professional des de l’any 1999, inicialment com a col·laboradora per a mitjans de comunicació. Des de fa uns anys, es dedica a la fotografia gastronòmica de manera freelance i ha col·laborat amb l’editorial gastronòmica La Plage (França). Li atrauen les històries humanes que hi ha darrere d’una cuina, d’un plat o dels aliments que mengem. 

 

Icono Usuario
Sobre:

Eudald Carbonell i Roura

Eudald Carbonell i Roura. Arqueòleg, va néixer a Ribes de Freser (Ripollès), el 17 de febrer de 1953. Des de l’any 1999, ocupa la càtedra de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili. A més, és investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), codirector del Proyecto Atapuerca i vicepresident de la Fundación Atapuerca. Les seves fites científiques més destacades són la creació d’un sistema d’anàlisi de la tecnologia prehistòrica anomenat “sistema lògic-analític” i l’estudi del poblament antic de la península Ibèrica.

Jordi Agustí Ballester. Professor d’Investigació ICREA a l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (Tarragona). Especialista en mamífers fòssils, la seva activitat investigadora s’ha centrat en els canvis ambientals que han influït en l’evolució del nostre llinatge. Ha dirigit projectes al nord d’Àfrica i al Caucas, i forma part de l’equip d’investigació de la localitat georgiana de Dmanisi, on s’han trobat les restes d’homínids més antigues d’Euràsia. El 2002 va rebre el Premi de Literatura Científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i un any després la Generalitat de Catalunya li va concedir la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic. És autor de nombroses obres, entre les quals La evolución y sus metáforas (Tusquets), Fósiles, genes y teorías (Tusquets), El ajedrez de la vida (Crítica), Los primeros pobladores de Europa (RBA), Alicia en el país de la evolución (Crítica) y La sonrisa de Leonardo (RBA).

Recull de Premsa

Institut Català de Paleologia – 14/09/2019

Catalunya Ràdio / Icat / Els experts – 02/10/2017

Diari de Tarragona – 23/10/2016

ElVallenc.cat – 22/10/2016

Info Camp Tarragona – 22/10/2016

El Punt Avui – 21/10/2016

DiariCasteller.cat – 20/10/2016

Valls Diari – 21/09/2016

SportLife – 25/08/2016

Catalunya Ràdio / Això és Mordor – 08/08/2016

Eldía.es – 24/07/2016

Vinetur – 18/07/2016

Reus Digital – 18/07/2016

El correo de Burgos – 16/07/2016

Icalnews.com – 14/07/2016

La Vanguardia / La Contra – 08/07/2016

TV3 / Els matins – 07/07/2016

Ara Castells – 09/06/2016

Diari Ara – 20/05/2016

La Terra – abril de 2016

EFE Estilo – 30/04/2016

7canívales – 28/04/2016

Radio y Televisió de Castilla y León / Jaque al Chef – 25/04/2016

Generalitat / Universitats i Recerca – 21/04/2016

El Temps / Jaume Fàbrega – 20/04/2016

TV3 / TN Tarragona – 19/04/2016

La Nova Ràdio – 19/04/2016

COPE Tarragona – 18/04/2016

Catalunya Ràdio / En guàrdia – 17/04/2016

La Xarxa / La tarda – 06/04/2016

Blog de Cinta S. Bellmunt – 10/04/2016

Soycomocomo – abril de 2016

El País – 01/04/2016

AgoraHistoria.com – març 2016

COPE / La noche de COPE – 22/03/2016

Cadena SER / Gastro – 22/03/2016

La Crónia Badajoz – 15/03/2016

El Periódico / Dominical – 13/03/2016

Radio Galega (14 min 30 s) – 12/03/2016

M80 Radio – 07/03/2016

Cadena SER – 04/03/2016

Efe:tur / Viajes – 03/03/2016

Msn.es – 03/03/2016

Vanitatis / El Confidencial – 03/03/2016

El9Nou Osona

El Punt Avui – 28/02/2016

InfoCamp – 28/02/2016

El Piscolabis – 27/02/2016

La Gaceta – 24/02/2016

Gastronomistas – 24/02/2016

Eldía.es – 24/02/2016

El Confidencial – 24/02/2016

ElEconomista.es – 24/02/2016

Diari de Tarragona – 24/02/2016

Radio Euskadi – 23/02/2016

RAC1 / Versió RAC1 – 22/02/2016

El Correo Gallego – 22/02/2016

ABC Castilla y León – 22/02/2016

La Voz de Galicia – 21/02/2016

Noticias Castilla y León – 20/02/2016

LaVozDigital.es – 20/02/2016

ElDía.es – 20/02/2016

RadioIntereconomia.com – 20/02/2016

LaRioja.com – 20/02/2016

Hoy.es – 20/02/2016

Canarias7.es – 20/02/2016

Diario de Navarra – 20/02/2016

ElDiaroMontañés.es – 20/02/2016

Herlado.es – 20/02/2016

ElDiarioVasco.com – 20/02/2016

LaVerdad.es – 20/02/2016

Las Provincias – 20/02/2016

Diario Sur – 20/02/2016

One Magazine – 20/02/2016

La Vanguardia – 20/02/2016

Televisió del Ripollès – 18/02/2016

TAC12 – 17/02/2016

TV Girona – 15/02/2016

Librujula.com – 15/02/2016

Diari de Girona – 15/02/2016

EsRadio / La Mañana del fin de semana – 14/02/2016

Diari de Tarragona (contra) – 14/02/2016

El Periódico / Ciencia – 14/02/2016

Aragón Radio – 13/02/2016

Circ de Tarragona – 12/02/2016

Elnacional.cat – 12/02/2016

SER Catalunya – 12/02/2016

Onda Cero – 11/02/2016

La Capona (galeria d’imatges de la presentació) – 11/02/2016

Tarragona Ràdio – 11/02/2016

RAC1 / La Competència – 10/02/2016

Regió7 – 09/02/2016

39 y más – 09/02/2016

Circ de Tarragona – 09/02/2016

Diari de Girona – 09/02/2016

8tv/8aldia (a partir del minut 28) – 08/02/2016

InfoCamp.cat – 08/02/2016

LaVanguardia.com – 08/02/2016

Revista Sàpiens – 08/02/2016

EFETur / Viajes – 05/02/2016

Pileta de Prehistoria – 04/02/2016

Gastronomistas.com – gener de 2016

Veure més

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Pàleo receptes”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Eudald Carbonell i Roura i Maria Cinta Sanz Bellmunt

Altres llibres
Cuina i gastronomia

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Pàleo receptes
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?