Oller davant un boc de cervesa

Oller davant un boc de cervesa

10,80

Prenent com a referent la personalitat de Narcís Oller, l’autor ens proposa una reflexió des de l’escena sobre el fet d’escriure, centrat en els conflictes que enfronten la realitat amb la ficció, amb el romanticisme, amb l’idealisme i amb altres subterfugis literaris. Narcís Oller va ser un novellista que bevia directament de la realitat. Les seves novel·les i contes es basen en observacions directes del seu entorn. Però aquest entorn li va provocar no pocs problemes. El més important el va tenir amb Valls, la seva ciutat d’origen, on alguns sectors van trobar-se massa ben retratats. El text que proposem és un acarament de l’autor amb els seus personatges. Com un eco dels personatges sense autor de Pirandello, Narcís Oller es veu assaltat pels seus, cadascun amb la seva reivindicació específica. El conjunt configura una passejada per tota la producció narrativa d’Oller.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Joan Cavallé
Gènere
Col·lecció
La Gent del Llamp (Vària), 68
Primera edició
abril 2012
ISBN
978-84-15456-38-4
Enquadernació
En rústica
Mides
15,5 x 23,3 cm
Pàgines:
72
Sobre:

Joan Cavallé

(Alcover 1958) No s’imagina sense escriure, encara que no tot el que escriu és per publicar. Li han editat una vintena de llibres i s’han fet una quinzena de muntatges amb les seves obres de teatre i traduccions.

Ha escrit narracions (Les flors verinoses, 1990; Les benaurances, 2019), novel·la (Rei de mi, 1994; Contemplant el monstre, 2007; Els arbres no es podien moure, 2015), prosa literària (Camell de doble gepa, 1989), literatura infantil i juvenil (L’home que volia ser rei, 2006; Eva i el bosc, 2008) i, sobretot, teatre: L’espiral, 1990; Senyores i senyors… seguit d’Entaulats, 1990; El telèfon, 1990; El concurs, 1996; Dinastia Ming, 1998, Peus descalços sota la lluna d’agost, entre altres, totes estrenades. També ha publicat els volums de teatre breu Dimes i l’altre (1996) i El cap ple de formigues (2010) i diversos estudis històrics i literaris, entre ells Tarragona escrita (2007) i Crema Troia a Tarragona (2007).

Ha guanyat els premis Salvador Reynaldos de teatre inèdit 1986, Cristina Requena de periodisme (1988), Josep Maria de Sagarra de traducció teatral 1988, Ciutat d’Alzira de novel·la 1993, Serra d’Or de teatre 1999 i 2010, 14 d’abril de teatre 2008, entre altres. Ha traduït textos de Beckett, Maupassant i Radiguet. És membre del col·lectiu La Gent del Llamp.

Es dedica professionalment a la gestió cultural.

Foto: © Teresa León

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Oller davant un boc de cervesa”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Joan Cavallé

Altres llibres
Literatura

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Oller davant un boc de cervesa
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?