Matar l'àngel

Matar l'àngel

11,00

En el primer terç del segle xx, en una societat avançada com la britànica, el rol social de les dones encara estava limitat per convencions i models tradicionals. De les dones, només s’esperava que fossin esposes devotes i dòcils, mares exemplars i mestresses de casa abnegades, és a dir, tot allò que un poema famós havia batejat com «l’àngel de la casa».

Matar l’àngel agrupa sis textos que planen sobre aquest concepte. En articles i en conferències dirigides a dones treballadores, Woolf posa en valor la feina d’algunes escriptores i lluitadores pioneres i assenyala com n’és de difícil canviar la mentalitat, tant dels homes com de les dones, per avançar cap a la igualtat.

«Eren dues de les aventures de la meva vida professional. La primera, matar l’Àngel de la Casa, crec que la vaig resoldre. Va morir. Però la segona, explicar la veritat sobre les meves pròpies experiències com a cos, crec que no l’he resolt. Dubto que cap dona encara ho hagi resolt.»

Epíleg de Mireia Vidal-Conte.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Virginia Woolf
Traducció
Mireia Vidal-Conte
Col·lecció
El far, 38
Primera edició
març 2019
ISBN
978-84-17214-55-5
Enquadernació
Rústica amb solapes
Mides
12 x 18 cm
Pàgines:
112
Sobre:

Virginia Woolf

Nascuda a Londres l’any 1882 és considerada una de les mares de la novel·la moderna. Va formar part del grup de Bloomsbury amb altres escriptors, artistes i intel·lectuals. El 1917 va fundar l’editorial Hogarth amb el seu marit, Leonard Woolf. Entre les seves novel·les destaquen Mrs. Dalloway, Al far, Les ones o Orlando. També va escriure assaigs, com Una cambra pròpia o Tres guinees (Angle-ICIP, 2011), on critica la societat patriarcal i advoca pel feminisme i el pacifisme. L’any 1941 es va suïcidar llençant-se al riu Ouse.

Sobre:

Mireia Vidal-Conte

Poeta, traductora i crítica literària. Llicenciada en Literatura Comparada i Ciències de la Informació. Entre altres ha publicat Gestual (Premi Recull), Pragari (Premi Miquel de Palol), Anomena’m nom (Premi Maria Mercè Marçal), Margarides de fons (Premi Ciutat de Tarragona), Orlando natural i Ouse (Premi Serra d’Or 2017) i Com elles.

 

Recull de Premsa

Veure més

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Matar l’àngel”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Virginia Woolf
No data was found

Altres llibres
Estudis literaris

20,00

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Matar l'àngel
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?