Manual d’oficis

Manual d’oficis

Recull de poemes epigramàtics, escrits des de l’humor, la sornegueria o la tendresa, al voltant d’una cinquantena d’oficis més o menys tradicionals

11,60

Amb aquest MANUAL D’OFICIS, Servià ens convida a degustar, a manera de divertimento, un enfilall de petits poemes a través dels quals, en harmònica complicitat amb el dibuixant Pau Bassolí, traça un retrat humorístic —a vegades càustic i a vegades tendre— d’una cinquantena llarga de professions del nostre temps, que han estat emesos al programa El Suplement de Catalunya Ràdio. Servià descobrí Bassolí a través d’algunes publicacions locals i, impressionat per la seva qualitat i la seva varietat de registres estilístics, no dubtà a demanar-li la il·lustració d’alguns dels seus poemes. Fruit d’aquest matrimoni artístic, és el llibre Manual d’oficis.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Josepmiquel Servià
Il·lustració
Pau Bassolí
Col·lecció
Altres,
Primera edició
febrer 2005
ISBN
978-84-97911-08-5
Enquadernació
En rústica
Mides
22 x 22 cm
Pàgines:
72
Icono Usuario
Sobre:

Josepmiquel Servià

Josepmiquel Servià és fill de Palamós. Ha cursat els estudis de dret i de periodisme a la Universitat de Barcelona, ampliats posteriorment en diverses universitats europees. Entre altres activitats, ha estat secretari, a Beirut, de la Faculté Internationale pour l’Enseignement du Droit Comparé, secretari de l’Ateneu Barcelonès, conseller general de “la Caixa”, president del Consell de cultura d’ERC i regidor de l’Ajuntament de Palamós. Ha treballat com a periodista, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Barcelona, entitat a què encara es troba laboralment adscrit.

Com a narrador, ha estat Premi de Narrativa de Pompeu Fabra i primer finalista dels premis Recull i Víctor Català. Com a periodista, ha obtingut els premis Gaziel i Avui, de periodisme, i Òmnium Cultural, de ràdio i televisió. ha publicat els llibres Catalunya: tres genracions, Pluja de sang, Gabriel Ferrater: reportatge en el record, Lluís Llach: un trobador per a un poble, Jerarca de la llum, Granissat de cafè i La barca encesa, i també els CD En encesa espera i Viatge poètico-musical per les terres de la llengua catalana, aquest últim en col·laboració amb el músic Rafael Subirachs. L’any 1983 dirigí el programa radiofònic Pati de Lletres. Antologia oral de la poesia catalana, que, patrocinat per la Generalitat, emetien quaranta-dues emissores, i de 1991 a 2003 ha estat “el poeta” del programa El Suplement de Catalunya Ràdio.

A partir d’aquestes experiències, Servià realitza periòdicament i arreu recitals poètic en què dóna a conèixer tant la seva obra com la d’altri (servirecitalsco@correucatala.com).

Com a lletrista, és autor de la popular havanera “Ulls verds”, de l’himne del Comitè Olímpic Català, i dela versió catalana de l’himne d’Europa, aquesta última -diu ell- “en estreta col·laboració amb un tal Beethoven”.

Pau Bassolí és fill de Palamós. Nascut en el si d’una família de petits industrials surotapers, ja des de molt petit es delia per dibuixar sobre qualsevol cosa que trobava. Els seus mestres comentaven: “Aquest vailet, en comptes de llegir els llibres, els il·lustra”.

Va cursar l’ensenyament secundari, i tot i les moltes hores que va haver de destinar a l’empresa familiar, la seva autèntica vocació, sortosament, va acabar imposant-se. Després de cursar estudis de dibuix i informàtica aplicada a l’art en diversos cenres docents d’aquesta especialitat a Barcelona, Bassolí ha esdevingut un dels més reclamats col·laboradors de diverses editorials destinades al dibuix, la docència i la literatura infantil i juvenil il·lustrades (Barcanova, Casals, Edebé…) i s’ha endut molts dels premis de dibuix d’arreu de l’estat.

Josepmiquel Servià, palamosí també, descobrí Bassolí a través d’algunes publicacions locals i, impressionat per la seva qualitat i la seva varietat de registres estílistics, no dubtà a demanar-li la il·lustració d’alguns dels seus poemes. Fruit d’aquest matrimoni artístic, és el llibre que ara teniu a les mans.

Icono Usuario
Sobre:

Pau Bassolí

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Manual d’oficis”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Josepmiquel Servià
No data was found

Altres llibres
Economia i empresa

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Manual d’oficis
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?