HimàlaiaHIvernal

L’Himàlaia hivernal

L’últim repte

12,80

Vivències esfereïdores, apassionants i increïbles de les poques persones que s’han atrevit a enfrentar-se a l’hivern himalaià.

L’espectacular operació de rescat d’Élisabeth Revol al Nanga Parbat (8.125 m), el mes de gener de 2018, va posar al descobert una disciplina poc coneguda: l’himalaisme hivernal. Qui són els muntanyencs que es dediquen a aquesta especialitat? Què els motiva a afrontar aquelles condicions inhumanes? Quina és la història d’aquesta pràctica extrema de muntanya?

Especialitzades en fets de societat, Émilie Brouze i Bérénice Rocfort-Giovanni han investigat aquest univers sense sentit. El seu llibre va adreçat a tots aquells a qui subjuga i interpel·la el compromís d’aquests conqueridors de l’inútil. S’han entrevistat amb Krzysztof Wielicki i Leszek Cichy, els primers conqueridors d’un vuitmil durant l’hivern, l’Everest, l’any 1980, formant part d’una expedició nacional polonesa. Els polonesos s’han convertit en els herois de l’hivern himalaià fins a la caiguda del mur de Berlín. Després d’ells, pocs escaladors s’arrisquen a anar a l’Himàlaia durant l’estació hostil. En canvi, els drames han estat nombrosos. Entre altres, Anatoli Boukreev, Jean-Christophe Lafaille i Tomasz Mackiewicz, tres personalitats turmentades, no n’han tornat mai.

El testimoni de l’italià Simone Moro, una de les figures actuals de la gesta hivernal, és eloqüent, tant com apassionants són els intercanvis de les autores amb Élisabeth Revol i els seus rescatadors, Denis Urubko i Adam Bielecki, incansables guerrers del glaç.

  • Recull testimonis de grans noms de l’escalada i el muntanyisme internacionals, com ara Krzysztof Wielicki i Leszek Cichy, els primers conqueridos d’un vuitmil, l’italià Simone Moro o Élisabeth Revol.
  • Explica el fenomen de l’escalada de l’Himàlaia a l’hivern, una pràctica extrema, i perquè pocs escaladors s’arrisquen a l’estació hostil en unes condicions inhumanes de fins a -50ºC i vents de 150 km/h.
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Émilie Brouze | Bérénice Rocfort-Giovanni
Traducció
Francesc Roma i Casanovas
Col·lecció
Annapurna, 8
Primera edició
febrer 2021
ISBN
978-84-1356-016-8
Enquadernació
Rústica amb solapes
Mides
15,5 x 23,3 cm
Pàgines:
136
Bérénice Rocfort-GiovanniBerenice Rocfort
Sobre:

Bérénice Rocfort-Giovanni

Bérénice Rocfort-Giovanni va néixer l’any 1984, al camp, a Enghien-les-Bains (Val-d’Oise). Periodista a Le Nouvel Observateur des de 2006, és titular d’un màster en Periodisme Bilingüe (París III) i s’ha diplomat al Centre de Formació i de Perfeccionament dels Periodistes (CFPJ), a París. Treballa a la secció de societat del diari, on s’ha especialitzat en temes de salut.

Émilie Brouze
Sobre:

Émilie Brouze

Émilie Brouze va néixer l’any 1988, a l’Alta Savoia, molt a prop de les muntanyes que ha recorregut durant les passejades dominicals. Amb un màster en Periodisme Científic a la Universitat de Grenoble, l’any 2011 es va incorporar a la redacció parisenca de Rue89 i després a Le Nouvel Observateur. En aquesta darrera publicació, actualment segueix les qüestions de societat vinculades a la intimitat (la família, el gènere, la vida privada…).

Francesc Roma i Casanovas
Sobre:

Francesc Roma i Casanovas

(Sant Martí de Centelles, Osona, 1963) és un historiador i geògraf català. És soci de la Societat Catalana de Geografia, del Patronat d’Estudis Osonencs i del Centre d’Estudis de Granollers i del Vallès Oriental.

Va estudiar Història Contemporània i Sociologia. A principis dels anys noranta va començar a investigar la història de l’excursionisme a Catalunya i després va seguir amb l’estudi de la muntanya des del punt de vista de la nova geografia cultural. En el transcurs d’aquesta recerca va doctorar-se en Geografia, primer a la Universitat Autònoma de Barcelona i després a l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París.

L’any 2010 es va doctorar en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a la Universitat Ramon Llull. L’any 2011, l’Agrupació Excursionista de Granollers li va concedir la seva Placa d’Honor. El mateix 2011 va guanyar el premi Plana de Vic per a obres de les branques de lletres amb l’estudi La revolta dels aprenents. Industrialització i relacions sociolaborals a Osona. 1750-190. L’any 2014 va guanyar el primer premi Serret Terra de Cruïlla amb un treball titulat Patrimoni Existencial de la Catalunya rural (publicat per Cossetània Edicions l’any 2017). L’any 2016, un treball sobre els molins del Collsacabra va ser distingit amb els premis Plana de Vic i Bonaplata. El jurat d’aquest darrer premi hi va reconèixer “la metodologia emprada per estudiar les rieres i realitzar un exhaustiu inventari”.

Actualment té 80 referències incloses al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes. Des de l’any 2008 publica i manté el lloc web Excursionisme Científic.

De les seves darreres publicacions cal destacar Salvador Llobet i Reverter: la geografia entre ciència i passió (2000); Els Pirineus maleïts. Natura, cultura i economia moral en les societats dites tradicionals (2000); Aproximació a la història de l’excursionisme terrassenc (2001); Llegendes de la natura (2002), El paradís indicible. La representació de Montserrat a l’edat moderna (2002), Del Paradís a la Nació. La muntanya a Catalunya. Segles XV-XX (Cossetània Edicions, 2004), El Montseny. 50 itineraris a peu (Cossetània Edicions, 2004); Montserrat. Les 32 millors excursions i vies ferrades (Cossetània Edicions, 2006), Josep Milà. L’amor a la muntanya neix fins i tot en temps de guerra (Cossetània Edicions, 2008) i Història social de l’excursionisme català. El franquisme (Cossetània Edicions, 2008).

A partir de llavors ha publicat diversos llibres i articles, entre ells uns sobre la pesta de 1652, que va ser un premi Plana de Vic. En els darrers anys ha estudiat a l’estudi dels orígens de l’excursionisme català i espanyol.

L’any 2020 va publicar el llibre commemoratiu del centenari de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i va ser el comissari de l’exposició Cent anys sent FEEC.

L’Himàlaia hivernal

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “L’Himàlaia hivernal”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Émilie Brouze i Bérénice Rocfort-Giovanni
No data was found

Altres llibres
Excursionisme i viatges

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

L’Himàlaia hivernal