Les plantes aromàtiques
80 aplicacions a la cuina
14,90€
Les plantes aromàtiques, conegudes des de temps antics i d’una gran tradició a la cultura catalana, són el pretext perquè la Núria Duran i la Montserrat Roig ens portin, per camins diversos i variats, a saber conèixer-les, cultivar-les i aprofitar-les a la cuina, al mateix temps que a través d’uns textos ben trobats i ben escrits ens expliquin com són les seves aromes, quina és la seva història i a quines tradicions van lligades. Quin és l’origen de la salsa griviche? Quantes classes de pesto hi ha? Lliguen bé la farigola i l’alfàbrega? Quan hem de plantar el julivert? On podem trobar rementerola? En donar resposta a aquestes i tantes altres preguntes, aquest llibre pren una dimensió molt més àmplia que el d’un simple receptari. Aprofitant algunes de les receptes que ens ofereixen, es poden generalitzar algunes tècniques culinàries i així, ens ensenyen a confitar, a coure a la sal, a fer un rostit o a elaborar un bon gelat.
Fitxa tècnica
Núria Duran
La Núria Duran ja ha escrit alguns llibres en què agermana la seva formació professional i el seu coneixement de les plantes del país, amb la seva afició a la cuina, com ara La cuina del bosc/ Plantes silvestres comestibles, Plantes medicinals i Fruits i plantes silvestres comestibles. La Montserrat Roig ha aportat la seva llarga experiència en l’elaboració de melmelades casolanes i ha dedicat moltes hores a la recerca i experimentació. El seu entusiasme encomanadís ha mantingut el foc viu durant tota l’etapa d’elaboració del llibre. Una originalitat d’aquest llibre és la proposta d’una vintena de receptes de la cuina de l’agredolç que cada cop guanya més terreny en les preferències de força gent i que avui dia apareix a les cartes de molts bons restaurants. Les receptes dels xútneis, agredolços (pickles) i relishes deixen la porta oberta a experimentar-ne molts d’altres, que es poden preparar en família o en un sopar en què cadascú hi diu la seva. Les autores han pensat també en els celíacs i en els diabètics, i fan unes interessants propostes perquè aquestes persones puguin gaudir d’una bona melmelada que no alteri la seva salut. Totes les receptes d’aquest llibre han estat experimentades, repetides i millorades fins a tenir la certesa que realment surten bé.
Montserrat Roig
La Núria Duran ja ha escrit alguns llibres en què agermana la seva formació professional i el seu coneixement de les plantes del país, amb la seva afició a la cuina, com ara La cuina del bosc/ Plantes silvestres comestibles, Plantes medicinals i Fruits i plantes silvestres comestibles. La Montserrat Roig ha aportat la seva llarga experiència en l’elaboració de melmelades casolanes i ha dedicat moltes hores a la recerca i experimentació. El seu entusiasme encomanadís ha mantingut el foc viu durant tota l’etapa d’elaboració del llibre. Una originalitat d’aquest llibre és la proposta d’una vintena de receptes de la cuina de l’agredolç que cada cop guanya més terreny en les preferències de força gent i que avui dia apareix a les cartes de molts bons restaurants. Les receptes dels xútneis, agredolços (pickles) i relishes deixen la porta oberta a experimentar-ne molts d’altres, que es poden preparar en família o en un sopar en què cadascú hi diu la seva. Les autores han pensat també en els celíacs i en els diabètics, i fan unes interessants propostes perquè aquestes persones puguin gaudir d’una bona melmelada que no alteri la seva salut. Totes les receptes d’aquest llibre han estat experimentades, repetides i millorades fins a tenir la certesa que realment surten bé.
Ramon Pascual
Mònica Pascual
Recull de Premsa
Les plantes aromàtiques. 80 aplicacions a la cuina (blog L’hora del tupper)
Les plantes a la cuina (Club de lectura / Lídia Casademont)
Aromes de la terra (Club de lectura / Montse Vallès)
Una actualització de les nostres tradicions i molt més (Club de lectura / Núria Ardèvol)
Els aromes de les plantes a la cuina (Club de lectura / Gerard-Felip Carné)
Opinions dels lectors
Altres llibres
Cuina i gastronomia
Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
Les plantes aromàtiques, conegudes des de temps antics i d’una gran tradició a la cultura catalana, són el pretext perquè la Núria Duran i la Montserrat Roig ens portin, per camins diversos i variats, a saber conèixer-les, cultivar-les i aprofitar-les a la cuina, al mateix temps que a través d’uns textos ben trobats i ben escrits ens expliquin com són les seves aromes, quina és la seva història i a quines tradicions van lligades. Quin és l’origen de la salsa griviche? Quantes classes de pesto hi ha? Lliguen bé la farigola i l’alfàbrega? Quan hem de plantar el julivert? On podem trobar rementerola? En donar resposta a aquestes i tantes altres preguntes, aquest llibre pren una dimensió molt més àmplia que el d’un simple receptari. Aprofitant algunes de les receptes que ens ofereixen, es poden generalitzar algunes tècniques culinàries i així, ens ensenyen a confitar, a coure a la sal, a fer un rostit o a elaborar un bon gelat.
https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/coberta-LES-PLANTES-AROMATIQUES-475mm-2a-ed-600x909.jpg 14.90 instock Cuina i gastronomiaaromàtiquescuinaplantes 0 0.00 0 https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/coberta-LES-PLANTES-AROMATIQUES-475mm-2a-ed-600x909.jpg 80977883765086098287 14.90 14.33 0.00 0.00 2020-12-04T13:54:47+01:00
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.