La Selva del Camp
11,90€
La Vila Constantina, amb carta de repoblament de 1165, prendrà més endavant el nom de Selva i, per diferenciar-la dels altres homònims geogràfics, del Camp, en pertànyer a la regió coneguda així per la riquesa dels seus conreus. D’aquesta manera, s’uneixen en la toponímia dos mots quasi bé antònims: selva o bosc, i camp o cultiu. Ja en la seva onomàstica trobem una forma que defineix un col·lectiu humà innovador i transformador. Aquest treball de síntesi pretén ser una senzilla eina per aproximar les noves generacions a endinsar-se en el coneixement del poble dels seus pares, en la seva història, patrimoni o tradicions. Igualment, intenta descobrir-lo, una mica més, als nouvinguts que en els darrers anys han triat aquest lloc per a viure-hi, crear una família o treballar-hi. I per què no, pot ser una guia per a tots aquells que vulguin visitar la vila de la qual l’erudit Onofre Manescal a primers del s. XVII en parlava amb termes elogiosos com “el terme es pot dir jardí i tot ell apar que sia hort… trobarem tanta varietat de coses i amb tanta abundància quanta n’hi hagi en altra terra servada proporció” o “en esta vila als vicis es dóna poca entrada i a les virtuts se fa molt bon acolliment”.
Fitxa tècnica
Joaquim Masdeu Guitert
Recull de Premsa
Joaquim M. Masdeu Guitert (1948) ha estat dinamitzador cultural de diverses iniciatives locals i comarcals. A la Selva ha estat president de l’Ateneu, del Cine-Club, del Centre d’Estudis, de l’Organisme Autònom RTV La Selva i regidor de Cultura de l’Ajuntament. Amb aquests càrrecs ha creat o impulsat la Biblioteca Municipal, l’Escola de Música, la televisió Canal Camp i el festival de cinema Ocular, la recuperació de les festes locals o la vindicació de l’obra de Puig i Ferreter, entre altres. Ha publicat o coordinat diverses monografies sobre història i tradicions populars i ha estat guionista i realitzador de reportatges i documentals amb suport videogràfic. És autor dels llibres 1878-1978: L’Ateneu, cent anys de vida selvatana (1979), Ràdio la Selva FM: 10 anys d’activitat (1995), Calendari festiu de la Selva del Camp (1998) i Petita història de la Selva del Camp (2007).
Opinions dels lectors
Altres llibres
Història
Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
La Vila Constantina, amb carta de repoblament de 1165, prendrà més endavant el nom de Selva i, per diferenciar-la dels altres homònims geogràfics, del Camp, en pertànyer a la regió coneguda així per la riquesa dels seus conreus. D’aquesta manera, s’uneixen en la toponímia dos mots quasi bé antònims: selva o bosc, i camp o cultiu. Ja en la seva onomàstica trobem una forma que defineix un col·lectiu humà innovador i transformador. Aquest treball de síntesi pretén ser una senzilla eina per aproximar les noves generacions a endinsar-se en el coneixement del poble dels seus pares, en la seva història, patrimoni o tradicions. Igualment, intenta descobrir-lo, una mica més, als nouvinguts que en els darrers anys han triat aquest lloc per a viure-hi, crear una família o treballar-hi. I per què no, pot ser una guia per a tots aquells que vulguin visitar la vila de la qual l’erudit Onofre Manescal a primers del s. XVII en parlava amb termes elogiosos com “el terme es pot dir jardí i tot ell apar que sia hort... trobarem tanta varietat de coses i amb tanta abundància quanta n’hi hagi en altra terra servada proporció” o “en esta vila als vicis es dóna poca entrada i a les virtuts se fa molt bon acolliment”.
https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/9788490342244-600x842.jpg 11.90 instock HistòriaLa Selva 0 0.00 0 https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/9788490342244-600x842.jpg 80457837788778477975 11.90 11.44 0.00 0.00 2020-12-04T13:56:28+01:00
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.