La clotxa i la seua festa

La clotxa i la seua festa

Cuina i patrimoni de les Terres de l’Ebre

14,90

La clotxa és una menja extraordinària; forma part de l’antiquíssima dieta mediterrània de la qual tots n’hem sentit parlar, perquè és beneficiosa per a la salut. La clotxa i les seues denominacions (canto de pa, clotxina, crostó, dinar…) són una herència popular que delimita una identitat culinària, un marc històric i territorial bàsic, les actuals comarques de l’Alt Maestrat, el Baix Camp, el Baix Cinca, el Baix Ebre, el Baix Maestrat, la Franja, el Matarranya, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Les receptes de la clotxa, i altres, apareixen en el llibre a través de documents i textos literaris, però sobretot amb les pròpies paraules de la gent, que la fan part significativa de l’antiga cuina popular, però també de la cuina actual, a partir de les noves receptes sorgides dels restaurants, i de les festes i fires que protagonitza.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Carme Queralt Tomàs
Col·lecció
El Cullerot, 58
Primera edició
febrer 2013
ISBN
978-84-9034-105-6
Enquadernació
En rústica
Mides
15,5 x 23,3 cm
Pàgines:
208
Icono Usuario
Sobre:

Carme Queralt Tomàs

Carme Queralt va néixer a Tortosa el 1959 i llicenciada per la Universitat Autònoma de Barcelona, és antropòloga cultural i museòloga, especialista en el patrimoni etnològic català i de les Terres de l’Ebre, que estudia a partir de la memòria popular. Membre de diverses associacions professionals i assessora del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha participat en el disseny i execució de diversos projectes museològics, patrimonials i gastronòmics. És autora de nombrosos articles i textos científics i de llibres, com La cuina tradicional de les Terres de l’Ebre i la introducció aLa cuinera catalana, en aquesta mateixa editorial.

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “La clotxa i la seua festa”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Carme Queralt Tomàs

Altres llibres
Cuina i gastronomia

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

La clotxa i la seua festa
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?