La Barcelona desapareguda

La Barcelona desapareguda

29,00

Un viatge extraordinari, amb imatges inèdites, per la memòria històrica dels barcelonins

La Barcelona desapareguda pretén acompanyar el lector en un itinerari per la memòria històrica de la ciutat comtal: un viatge extraordinari que revela les persones darrere de les pedres d’un temps i d’un mosaic humà que l’evolució urbanística, social i tecnològica han transformat. Els autors, grans experts en racons i personatges barcelonins, han creat una obra gràfica i documental única per redescobrir la Barcelona del segle XIX fins als anys setanta del segle XX, una Barcelona que ja no tornarà.
El llibre fa un excepcional recorregut per les persones, els edificis, els monuments, els barris, les professions, les activitats de lleure, els esports, les escoles, les fàbriques, les festes i els costums que han marcat la memòria dels barcelonins i que, per extensió, són un retrat de la Catalunya urbana vista en blanc i negre. Gràcies a una recerca en els millors fons d’imatges de la ciutat i a la col·laboració de fotògrafs i col·leccionistes, La Barcelona desapareguda conté nombroses imatges inèdites de la vida i la societat barcelonines. Per tot això és un volum únic per conèixer la nostra història moderna.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Josep Maria Huertas | Guillem Huertas
Col·lecció
Catalunya en blanc i negre, 4
Primera edició
novembre 2004
ISBN
978-84-96103-70-2
Enquadernació
Tapa dura amb sobrecoberta
Mides
23 x 28 cm
Pàgines:
280
Sobre:

Guillem Huertas

Nascut a Barcelona (1974). Després d’estudiar Imatge i so, i treballar en diferents àmbits relacionats amb la fotografia, s’ha dedicat professionalment a la cinematografia. Actualment és ajudant de càmera. Paral·lelament, ha treballat en diferents llibres com a fotògraf —Els barris de Barcelona, dos volums (1997 i 1998), La gent i els barris de Sant Martí (2001), Paseos insólitos para descubrir Barcelona (2003), Guia de Montjuïc (2003), entre altres— i com a documentalista gràfic —La ciutat transportada (1997), Com ens divertíem, com ens divertim (2002). És autor de La Barcelona d’Ahir (2011), llibre que recorda la nissaga dels Brangulí.

Sobre:

Josep Maria Huertas

Nascut a Barcelona (1939), va ser periodista i redactor en cap de diferents diaris (El Correo Catalán, Tele/eXpres, Diari de Barcelona, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia). Va ser secretari de l’Associació de Premsa (1983-1985), vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (1985-1990), president de l’Arxiu Històric del Poblenou (1992-1997). Va col·laborar en diverses publicacions i revistes, i ha guanyat prestigiosos premis de periodisme.

Huertas va ser, sens dubte, un dels millors coneixedors de la memòria històrica de la ciutat comtal, amb més de trenta obres sobre barris, itineraris, monuments, llegendes, personatges i altres aspectes de Barcelona.

Va morir el 4 de març de 2007.

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “La Barcelona desapareguda”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Josep Maria Huertas i Guillem Huertas

Altres llibres
Art, fotografia, cinema i música

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

La Barcelona desapareguda
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?