Josep Maria Rovira i Jané

Josep Maria Rovira i Jané

L’afany pel benestar de la pagesia vitivinícola

11,90

Josep Maria Rovira i Jané (Sant Sadurní d’Anoia, 1885 – Barcelona, 1964), sacerdot, fill fadristern i hereu intel·lectual dels pares, propietari agrícola per uns anys, enòleg i fitopatòleg, sociòleg i economista. Associat a la Cambra Agrícola del Noia, en va ser director del laboratori enològic, i secretari de l’entitat i de la Caixa Rural. Destinat a l’acció social catòlica, la Cambra el va impulsar els dies crítics del trienni bolxevic; aconseguida la vocalia de la Federació Catòlica Agrària de Barcelona, la coincidència d’objectius el va acostar a la Unió de Vinyaters de Catalunya, i va arribar a ser membre de la seva Junta regional; va intervenir en la fundació de la Confederación Nacional de Viticultores de España.

Promotor de sindicats, cellers cooperatius i caixes rurals, va lluitar pel benestar de la pagesia, difonent coneixements, suggerint la diversificació industrial de la producció… Davant la urgència de fer front a una crisi que arruïnava el sector, no va dubtar d’enfrontar- se al comerç fraudulent i a governs autistes. Fill de la terra i apassionat per l’art del pagès, se’ns mostra sorprenent, inquiet, treballador incansable i un xic somniador.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Josep Solé i Armajach
Col·lecció
Cooperativistes Catalans, 33
Primera edició
febrer 2021
ISBN
978-84-1356-019-9
Enquadernació
Rústica amb solapes
Mides
17 x 24 cm
Pàgines:
104
Josep-Sole
Sobre:

Josep Solé i Armajach

(Bellvei, 1959), llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, i doctorand en Antropologia Social i Cultural per la UB, és autor de La Cooperativa Agrícola de Bellvei (1959-2009). La història i els seus antecedents. Notes antropològiques, 2009; Els Morros de Bellvei. Història d’una família de rabassers del Penedès, 2011, becat amb el Llavor de Lletres, inèdit; Antonieta Agustí. Aprenentatges i mestratges d’una torrenca: l’exercici d’una professió, 2013, becat amb el Manuel Crehuet, i Les Cases de Bellvei. Mil anys d’història, 2014. Ha publicat diversos treballs d’investigació històrica i antropològica a La Nostra Mar (Museu de la Pesca de Vilanova i la Geltrú), La Portalada (Entesa per Bellvei) i Del Penedès (Institut d’Estudis Penedesencs). Ha col·laborat en els projectes El Món Agrari a les Terres de Parla Catalana, de l’Institut Ramon Montaner (IRMU), i Tots els Noms, de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP), una investigació sobre la República, la guerra civil i la postguerra al Penedès. També ha participat en diverses obres col·lectives entre les quals destaca La repressió franquista al Garraf, 2013.

Recull de Premsa

La Fura – 27/01/2021

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Josep Maria Rovira i Jané”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Josep Solé i Armajach
No data was found

Altres llibres
Història

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Josep Maria Rovira i Jané
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?