Guia de rutes indianes de Catalunya

Guia de rutes indianes de Catalunya

16,50

Seguint l’estol dels llibres Catalunya a Cuba, un amor que fa història (2004) i Cuba a Catalunya, el llegat dels indians (2008), Tate Cabré i Mireia Olivé presenten la Guia de Rutes Indianes de Catalunya (2011). Més de vint itineraris desconeguts i sorprenents, rurals i urbans, per fer a peu, amb cotxe, amb bici o amb trenet!, per la Catalunya americana, dels palaus, les palmeres i les porxades colonials… Qualsevol dia de l’any o a l’estiu… Amb el so de les havaneres i el sabor tropical de les Fires d’Indians. Són passejos de la mà de llegendaris indians i criolls, prohoms filantrops i dames magnànimes, tots milionaris i excèntrics? No, també apareixen els perdedors, nostàlgics del Carib, que no van aconseguir «fer les Amèriques». La guia proposa rutes exòtiques, com la ruta de l’arròs de Pals amb tren elèctric; el passeig pel balneari de Vichy Catalán amb barnús; o la descoberta de l’increïble Parc Samà de Cambrils, amb els llacs, ponts, cascades, grutes, plantes i aus curioses, fonts de petxines gegants, i escultures de marbre, on el marquès de Marianao va deturar la cubanía en el temps l’any 1882 i cap anacronisme delata que ens trobem a la Catalunya del segle XXI!

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Tate Cabré | Mireia Olivé
Col·lecció
Azimut Turisme, 10
Primera edició
març 2011
ISBN
978-84-9791-873-2
Enquadernació
En rústica
Mides
12 x 22,5 cm
Pàgines:
156
Icono Usuario
Sobre:

Mireia Olivé

Mireia Olivé i Tate Cabré són periodistes, van néixer a Barcelona i Reus, respectivament, l’any 1965. Es van llicenciar en Ciències de la Informació a la UAB i van començar la seva carrera periodística a la revista Carrer Gran de Gràcia. Després de treballar en diferents mitjans i assessories de comunicació, es van establir de freelancers: la Mireia es va especialitzar en comunicació d’empresa, gastronomia i esports, i la Tate es va centrar en fotografia, encàrrecs editorials i docència universitària. Des que van fundar el Cercle d’Amistat Catalunya-Cuba el seu centre d’interès ha estat el tema dels indians, sobre el qual han organitzat variades tasques de divulgació com exposicions itinerants, sortides culturals, cicles de conferències, articles periodístics, documentals de TV, han guanyat la V Beca d’Investigació i Recerca Local Ernest Lluch 2010 de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i han editat llibres, el darrer dels quals és aquesta Guia de Rutes Indianes de Catalunya (www.catalunyacuba.blogspot.com, www. catcuba.com).

Icono Usuario
Sobre:

Tate Cabré

Periodista, fotògrafa i traductora. Professora de Comunicació i Periodisme Cultural a la Universitat Internacional de Catalunya i a la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va iniciar en la professió fa dues dècades com a ajudant de la fotògrafa Pilar Aymerich i col·laborant a la revista Carrer Gran de Gràcia, al Diari de Barcelona i a El Observador. És autora de materials periodístics de recerca sobre Gaudí i sobre el modernisme a diferents ciutats i països, tema que també ha treballat a diverses guies per a l’Ajuntament de Barcelona i en guions per a RTVE. Col·labora a La Vanguardia des del 1997, al Diari de Tarragona des del 1991 i en diverses publicacions culturals. Els seus parts més difícils han estat quatre llibres de fotografies, nou exposicions individuals, algunes de col·lectives, i dues nenes d’onze i vuit anys.

Guia de rutes indianes de Catalunya

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Guia de rutes indianes de Catalunya”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Tate Cabré i Mireia Olivé

Altres llibres
Excursionisme i viatges

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Guia de rutes indianes de Catalunya
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?