Grau-Garriga

Grau-Garriga

Els anys a Sant Cugat (1929-1957)

30,00

Grau-Garriga. Els anys a Sant Cugat vol ser una aproximació més humana a la figura de l’artista, nascut l’any 1929 en aquesta ciutat vallesana, en el si d’una família pagesa que va passar les dificultats de la Guerra Civil i sobretot les de la postguerra, una família marcada per ser del “bàndol dels perdedors” i que va viure, com tantes altres, la presó i l’exili. És en aquest ambient on Josep descobreix la seva vocació per l’art. El seu nebot, Ramon Grau Soldevila, a través de la conversa amb l’artista, ens porta en forma d’entrevista les vivències, els records, la gestació de la seva professió, la seva infantesa i joventut. Una etapa que comença amb els primers records des dels anys trenta fins al 1957, quan Grau-Garriga fa el seu primer viatge a França, on coneix de prop la tècnica del tapís, un art que ell s’encarregarà de revolucionar i que li atorgarà rellevància internacional. És a partir d’aquest moment que la trajectòria de l’artista està a bastament documentada a través de monografies i catàlegs. Els anys a Sant Cugat s’encarrega, doncs, de descobrir-nos l’època més desconeguda de l’artista, d’endinsar-nos, en primera persona, en les vivències d’un infant jove i inquiet, reflexiu i observador, amb ganes de descobrir tot un món apassionant com és l’art, un món del qual formarà part a través de les diverses tècniques: la pintura, el dibuix, el gravat, la pintura mural, l’escultura i el tapís. Viatjant per la seva memòria descobrirem també una manera de viure, la de la pagesia, estretament vinculada amb el camp, la natura i la convivència. Farem memòria d’un temps, d’un lloc marcat per la grisor de la situació política. Aquest llibre ens obre les portes, doncs, de la primera etapa de l’artista, ens convida a passar, a seure i a participar plegats de la conversa amb l’artista santcugatenc més internacional.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Ramon Grau Soldevila
Col·lecció
Altres,
Primera edició
febrer 2005
ISBN
978-84-97911-13-9
Enquadernació
En rústica
Mides
22,5 x 27,5 cm
Pàgines:
278
Icono Usuario
Sobre:

Ramon Grau Soldevila

Ramon Grau Soldevila neix a Sant Cugat del Vallès l’any 1957. És casat i pare de dos fills. Ha estudiat Direcció de Comunicació a la UAB i, professionalment, sempre ha estat vinculat als mitjans d’informació locals. 

L’any 1982 va fundar Ràdio sant Cugat, i en va ser director durant deu anys. Actualment, des de la seva empresa Premsa Local Sant Cugat edita diverses publicacions d’àmbit local i comarcal, com ara el “Tot Sant Cugat”, “Diari de Sant Cugat”, “Viari” i diversos treballs i llibres de divulgació local. És president honorífic de l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta, entitat que va fundar i de la qual va ser president durant set anys. Sempre s’ha sentit vinculat al món de l’art i molt especialment a l’obra de Josep Grau-Garriga, germà del seu pare. Va ser alumne seu i, de jove, va treballar al seu estudi. 

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Grau-Garriga”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Ramon Grau Soldevila
No data was found

Altres llibres
Art, fotografia, cinema i música

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Grau-Garriga
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?