El rebost

El rebost

Adobs, conserves, confitures i licors

14,90

El rebost és el primer llibre en català dedicat exclusivament a l’art de la conservació dels aliments. Després d’uns capítols d’entrada on se n’explica la història, els diferents procediments i tot allò que cal saber per a preparar correctament una conserva, el llibre es divideix en vuit grans apartats: les hortalisses, la fruita, les olives, els bolets, els derivats del porc, el peix, els formatges i els licors. La cura per aconseguir un llenguatge intel·ligible per tothom, la claredat de les explicacions tècniques, l’anecdotari, els suggeriments, els comentaris preliminars a cada un dels elements a conservar, fan d’aquest receptari —recollit la majoria de vegades de viva veu— un llibre de lectura agradable i un manual extraordinàriament útil per als no iniciats. «La conservació dels aliments —diu Edmon Vallès en el seu pròleg— és una d’aquelles activitats, a la vegada modesta i transcendent, que valen per la unitat immediata i també per a la nostra pròpia educació… Una de les innumerables coses belles que ens ofereix, encara vives, el pasat»

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Dolors Llopart Puigpelat
Col·lecció
Altres cuina,
Primera edició
març 2014
ISBN
978-84-9034-217-6
Enquadernació
Rústica amb solapes
Mides
15,5 x 16 cm
Pàgines:
240
Icono Usuario
Sobre:

Dolors Llopart Puigpelat

Dolors Llopart neix a Barcelona l’any 1947. De formació inicialment autodidacta, de 1970 a 1973 i de 1982 a 1984 estudia sociologia i etnologia a la Universitat Paul Valéry, de Montpeller, on obté la «maîtrise» en etnologia amb un treball sobre la cuina de festa al barri barceloní de Gràcia.

El 1977 comença a treballar al Museu Etnològic de Barcelona i el 1980 passa al Museu d’Arts, Indústries i Tradicions Populars.

És membre de l’Associació Catalana de Sociologia i de l’Institut Català d’Antropologia, així com de l’International Council of Museums i de l’American Anthropological Society. Ha impartit cursos de museologia i museografia etnogràfiques, i ha publicat articles sobre temes relacionats amb la festa, sobre museus locals i comarcals, i sobre teoria museològica.

En els seus estudis etnogràfics s’ha interessat especialment pels aspectes relacionats amb la vida quotidiana, la llar i l’alimentació. D’aquest interès, n’és fruit, en bona part, el llibre que teniu a les mans.

Recull de Premsa

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “El rebost”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Dolors Llopart Puigpelat
No data was found

Altres llibres
Cuina i gastronomia

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

El rebost
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?