El menjar en la història

El menjar en la història

Des d’allò que menjava Carlemany fins a considerar que l’ossada és bella

10,30

El gust de les coses de menjar ha canviat al llarg dels temps, però el que ha canviat molt és la manera de viure i, per tant, el gust dels consumidors. Quan es va resoldre el dilema entre els aliments crus i els aliments cuits, la manera de menjar i beure es va convertir en gastronomia. Es pot dir que pocs descobriments han tingut tanta importància com la cuina, però per passar de la gana al plaer del gust només hi ha la cultura, i aquesta s’esmuny com si es tractés d’una pastilla de sabó mullat. Amb el seu bon ofici de periodista i una minuciosa i precisa feina d’investigació, en Jaume Castell ens ofereix una obra seriosa i consistent sobre el fet de menjar per gaudir-ne, i a més ens incita a reflexionar sobre allò que mengem i per què ho mengem. L’autor ens adverteix sobre la mala influència que pot arribar a tenir la publicitat enganyosa de les modes imposades en la nostra alimentació, sovint només per satisfer criteris estètics —superficials— o comercials, i que estan modificant molt negativament els nostres hàbits alimentaris, tradicionalment savis i saludables, principalment entre la gent jove, o sigui, en el nostre futur.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Jaume Castell i Abellà
Col·lecció
Prisma, 4
Primera edició
març 2004
ISBN
978-84-97910-08-8
Enquadernació
En rústica
Mides
13 x 21 cm
Pàgines:
136
Icono Usuario
Sobre:

Jaume Castell i Abellà

Jaume Castell i Abellà va néixer a Barcelona, a l’antic poble de Sants, l’any 1922. És periodista i, des de l’abril de 1959, membre del Col·legi Oficial de Periodistes de Catalunya. Fou secretari de redacció i redactor en cap de la secció local a El Correo Catalán i, l’any 1969, passà a La Vanguardia, on romangué fins a la seva jubilació. Fou, també, delegat de Serveis de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona amb l’alcalde senyor Josep Mª Socias Humbert. 

Ha col·laborat en nombroses publicacions, la majoria especialitzades en turisme, vins i gastronomia. Col·laborà en l’organització de la Primera Mostra del Vi, que se celebrà a Barcelona, i també en l’organització del I Congrés Català de la Cuina. És autor dels llibres Barcelona com a problema (Quaderns de Cultura, 1970) i Per què mengem el que mengem (Edi-Liber, 1999). 

Té, entre moltes altres, les distincions següents: Premi Nacional de França de Turisme i Gastronomia; Medalla Johann Srauss de la Ciutat de Viena, 1979; pel seu coneixement dels vins, fou nomenat ciutadà d’honor de Grinzing-Viena; Diploma de Tastavins de la Generalitat de Catalunya; membre d’honor de la Chaîne de Tôtisseurs; acadèmic d’honor de l’Acadèmia de Tastavins Sant Humbert, tasteur honoris causa de la Confrérie de Chevaliers de Taste Fromage, de França; Duc de la Joyeuse pels vins de Llemosi; confrare de mèrit de Compagnons de Beaujolais, 1982; comendatari de la Comanda Major del Rosselló, 1979; cavaller confrare de mèrit de la Confraria dels Vins de Cava de Sant Sadurní; i cavaller del Serenísimo Capítulo de Caballeros del Vino (vall de Napa, Califòrnia, 1999). 

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “El menjar en la història”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Jaume Castell i Abellà
No data was found

Altres llibres
Cuina i gastronomia

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

El menjar en la història
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?