El llibre del te
11,80€
El llibre del te és un clàssic modern. Escrit el 1906, quan el Japó començava a obrir-se a Occident, s’hi expliquen tots els elements culturals, religiosos i estètics que conflueixen en la cerimònia japonesa del te fins a convertir-la en un art transcendental, el ritual zen per excel·lència. Preocupat per la introducció de valors occidentals al Japó, Okakura se serveix de la cerimònia del te —un acte que a Occident mai tindria cap rellevància— per destacar l’excel·lència de les idees i les tradicions japoneses. Preparar un te demana harmonia en els gestos, crear una atmosfera relaxada, arranjar bellament l’espai, buscar els equilibris entre presència i absència, entre llum i ombra… tot per assolir un efecte estètic i un estat espiritual de serenitat absoluta, de bellesa memorable. El llibre aconsegueix transmetre als lectors occidentals el sentit estètic japonès —aquella manera de viure que expressa l’ànima de tota una civilització— i mostrar-nos la transcendència de les petites coses i els petits gestos. La cerimònia del te com a expressió de la filosofia oriental i l’estètica japonesa.
Fitxa tècnica
Kakuzo Okakura
Nascut a Yokohama el 1862 en una família de tradició samurai, Okakura va ser filòsof, historiador i crític d’art. Va ser un gran impulsor de les disciplines artístiques tradicionals del Japó. Durant anys va ser director de l’Escola de Belles Arts de Tòquio i, quan es va instal·lar als Estats Units, va treballar com a assessor i curador del Museu de Belles Arts de Boston, on va reunir una excepcional col·lecció d’art asiàtic. Va morir el 1913.
Ricard Vela
Nascut a l’Hospitalet de Llobregat el 1966, és editor i traductor. En els darrers anys ha traduït autors tan diversos com Nelson Mandela, Helen Macdonald, Jaume Cabré, Paul French o Albert Forns, així com obres de temes orientals de Joan Mascaró, Shen Fu, Aung San Suu Kyi, Thich Nhat Hanh, Naoki Higashida, Rabindranath Tagore o les 101 històries zen de Nyogen Senzaki i El Bushido d’Inazo Nitobe.
Recull de Premsa
Opinions dels lectors
Altres llibres
Filosofia
Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
El llibre del te és un clàssic modern. Escrit el 1906, quan el Japó començava a obrir-se a Occident, s’hi expliquen tots els elements culturals, religiosos i estètics que conflueixen en la cerimònia japonesa del te fins a convertir-la en un art transcendental, el ritual zen per excel·lència. Preocupat per la introducció de valors occidentals al Japó, Okakura se serveix de la cerimònia del te —un acte que a Occident mai tindria cap rellevància— per destacar l’excel·lència de les idees i les tradicions japoneses. Preparar un te demana harmonia en els gestos, crear una atmosfera relaxada, arranjar bellament l’espai, buscar els equilibris entre presència i absència, entre llum i ombra... tot per assolir un efecte estètic i un estat espiritual de serenitat absoluta, de bellesa memorable. El llibre aconsegueix transmetre als lectors occidentals el sentit estètic japonès —aquella manera de viure que expressa l’ànima de tota una civilització— i mostrar-nos la transcendència de les petites coses i els petits gestos. La cerimònia del te com a expressió de la filosofia oriental i l’estètica japonesa.
https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/ElllibredeltePortada-600x884.jpg 11.80 instock FilosofiaPolítica, dret i societatantropologia socialcerimonies japonesesclàssics modernsetnografiafilosofia orientalJapóritual zentradicions 0 0.00 0 https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/ElllibredeltePortada-600x884.jpg 77817698761976527646 11.80 11.35 0.00 0.00 2020-12-04T14:05:28+01:00
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.