El llibre del te

El llibre del te

11,80

El llibre del te és un clàssic modern. Escrit el 1906, quan el Japó començava a obrir-se a Occident, s’hi expliquen tots els elements culturals, religiosos i estètics que conflueixen en la cerimònia japonesa del te fins a convertir-la en un art transcendental, el ritual zen per excel·lència. Preocupat per la introducció de valors occidentals al Japó, Okakura se serveix de la cerimònia del te —un acte que a Occident mai tindria cap rellevància— per destacar l’excel·lència de les idees i les tradicions japoneses. Preparar un te demana harmonia en els gestos, crear una atmosfera relaxada, arranjar bellament l’espai, buscar els equilibris entre presència i absència, entre llum i ombra… tot per assolir un efecte estètic i un estat espiritual de serenitat absoluta, de bellesa memorable. El llibre aconsegueix transmetre als lectors occidentals el sentit estètic japonès —aquella manera de viure que expressa l’ànima de tota una civilització— i mostrar-nos la transcendència de les petites coses i els petits gestos. La cerimònia del te com a expressió de la filosofia oriental i l’estètica japonesa.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Kakuzo Okakura
Traducció
Ricard Vela
Col·lecció
El far, 37
Primera edició
gener 2019
ISBN
978-84-17214-54-8
Enquadernació
Rústica amb solapes
Mides
12 x 18 cm
Pàgines:
144
Sobre:

Kakuzo Okakura

Nascut a Yokohama el 1862 en una família de tradició samurai, Okakura va ser filòsof, historiador i crític d’art. Va ser un gran impulsor de les disciplines artístiques tradicionals del Japó. Durant anys va ser director de l’Escola de Belles Arts de Tòquio i, quan es va instal·lar als Estats Units, va treballar com a assessor i curador del Museu de Belles Arts de Boston, on va reunir una excepcional col·lecció d’art asiàtic. Va morir el 1913.

 

Sobre:

Ricard Vela

Nascut a l’Hospitalet de Llobregat el 1966, és editor i traductor. En els darrers anys ha traduït autors tan diversos com Nelson Mandela, Helen Macdonald, Jaume Cabré, Paul French o Albert Forns, així com obres de temes orientals de Joan Mascaró, Shen Fu, Aung San Suu Kyi, Thich Nhat Hanh, Naoki Higashida, Rabindranath Tagore o les 101 històries zen de Nyogen Senzaki i El Bushido d’Inazo Nitobe.

Recull de Premsa

El Punt Avui – 11/05/2019

Vilaweb – 6/04/2019

Sonograma – 29/01/2019

Veure més

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “El llibre del te”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Kakuzo Okakura
No data was found

Altres llibres
Filosofia

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

El llibre del te
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?