El desertor

El desertor

15,00

Aquesta narració explica la vida d’un jove de vint anys amb anhels de superació i ganes de trencar motlles, en una època d’adversitats, i tots els entrebancs que va haver de superar per canviar una forma de vida que no l’atreia en cap sentit. Hi trobareu molts aspectes reals, tot i que la majoria són ficticis, tant pel que fa al lloc on transcorre l’acció com als noms dels personatges. Però la vida que s’hi explica podria ser la de qualsevol jove de l’època que hagués pres el determini de desertar en plena dictadura. A través de la història del protagonista, coneixem l’experiència de l’exili en primera persona: la impossibilitat de tornar a la pròpia terra sense que passi un període determinat de temps, la mort dels familiars viscuda en la distància, l’enyor, l’adaptació en un país desconegut, l’acolliment de la gent…

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Tomàs Grau i Garriga
Gènere
Col·lecció
Narrativa, 31
Primera edició
octubre 2003
ISBN
978-84-96035-81-2
Enquadernació
En rústica
Mides
13 x 21 cm
Pàgines:
312
Icono Usuario
Sobre:

Tomàs Grau i Garriga

(Sant Cugat del Vallès 1926), fill d’una família pagesa, quan tenia dotze anys va deixar els estudis per dedicar-se a l’ofici de pagès fins als trenta-cinc anys. La gran transformació que experimenta la seva ciutat als anys seixanta mou l’autor a buscar l’estabilitat que en la pagesia no troba; finalment, es dedica al comerç fins a la seva jubilació, moment en què comença a fer el que més li agrada: escriure i participar en nombroses iniciatives encaminades a recuperar el patrimoni cultural del seu poble.
Des de fa dotze anys escriu setmanalment en la secció “Mirant enrere” de la revista Tot Sant Cugat, en què també publica diversos reportatges. És col·laborador del setmanari Diari de Sant Cugat i membre de la Penya Regalèssia, grup de santcugatencs dedicat a recuperar elements propis del patrimoni, com l’ermita de Sant Medir, la del Sant Crist de Llaceres, les fonts de Collse-rola… És president de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Cultural. Ha publicat els tres primers números dels llibres fotogràfics Sant Cugat, un passeig per l’ahir i l’avui i els col·leccionables Les masies de Sant Cugat. L’any 1996 va publicar el llibre La vinya i el blat a Sant Cugat. També ha col·laborat en la publicació Sant Cugat 100 anys: 1900-2000.

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “El desertor”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Tomàs Grau i Garriga
No data was found

Altres llibres
Literatura

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

El desertor
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?