Dolços_i_confiters_a_CatalunyaEumo

Dolços i confiters a la Catalunya moderna

19,50

El dolç ha generat una rica història de receptes, oficis i sabers que han evolucionat conjuntament amb el paladar i la cultura de cada societat.

 

La investigadora Marta Manzanares Mileo ens proposa endinsar-nos en el món confiter català i en una tradició que arrenca amb l’expansió de la demanda de sucre i el desenvolupament econòmic de Barcelona i el seu entorn. A través de l’evolució dels dolços i de l’influent i poderós gremi de confiters descobrim diferents aspectes de la Catalunya moderna: des dels ritus socials i festius fins a les pràctiques culturals dels diferents grups socials; des dels canvis de les polítiques gremials i l’expansió del mercat de consum fins a les transformacions dels gustos i l’afermament de noves tradicions gastronòmiques i pràctiques alimentàries. Fos més o menys elaborat o refinat, quotidià o festiu, fet a casa o a les sofisticades confiteries, ningú no podia resistir-se a un bon confit.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Marta Manzanares
Col·lecció
Referències,
Primera edició
maig 2021
ISBN
978-84-9766-735-7
Enquadernació
Rústica amb solapes
Mides
13,5 x 21,5
Pàgines:
208
Marta_Manzanares_Eumo
Sobre:

Marta Manzanares

Llicenciada i doctora en Història, i màster europeu en Història i Cultura de l’Alimentació, per la Universitat de Barcelona. Actualment és investigadora postdoctoral a la Universitat de Cambridge gràcies a una beca Marie Curie Individual Fellowship. S’ha especialitzat en la història cultural de l’alimentació a l’època moderna.

@ModernaUB

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Dolços i confiters a la Catalunya moderna”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Marta Manzanares
No data was found

Altres llibres
Cuina i gastronomia

Esgotat

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Dolços i confiters a la Catalunya moderna