Dietari d'un ebrenc bipolar

Dietari ebrenc d’un bipolar

15,90

A Dietari ebrenc d’un bipolar, l’autor detalla amb precisió l’evolució dels cicles emotius associats a la malaltia bipolar que pateix, entre el maig del 2018 i el juliol del 2020. Cicles d’eufòria, però també de tristor, són els propis d’aquesta síndrome que, des del punt de vista tècnic, s’anomena maniacodepressiva. Però el dietari és, sobretot, un llibre ebrenc. L’autor, nascut a Tortosa, encara que ara viu a Barcelona, fa un repàs exhaustiu dels paisatges ebrencs. Les planes inacabables, els horitzons llunyans, els pobles allargassats, els paisatges deltaics. Els tarongerars i les hortes que voregen el riu. Les barrancades pregones de les aspres contrades del Port. L’estesa d’oliveres a les planes situades entre la vall de l’Ebre i els primers contraforts calcaris. O la serenor paisatgística de les terres altes. Hi trobareu, a més, alguns dels seus records infantils i juvenils, i també els de la guerra civil del seu pare. Així mateix, es fa un recorregut literari per clàssics universals com Guerra i pau, Shakespeare, Camí de sirga o El quadern gris, que són lectures que s’esdevenen en ple confinament. I és que el dietari es pot interpretar també com un recull dels sentiments que es produeixen en plena reclusió, ja que acaba, precisament, en el moment que l’autor torna cap a Tortosa per cuidar la seva mare, després de quatre mesos sense poder-ho fer.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Albert Fabà Prats
Col·lecció
No-ficció, 10
Primera edició
març 2021
ISBN
978-84-16342-46-4
Enquadernació
Rústica
Mides
15,5 x 23 cm
Pàgines:
136
Albert-Faba-Prats
Sobre:

Albert Fabà Prats

(Tortosa, 1956) és ebrenc, però ha treballat durant molts anys a Santa Coloma de Gramenet, encara que a hores d’ara viu al barri barceloní de Sant Andreu. Llicenciat en Història Contemporània, mestre de català i sociolingüista. Actualment treballa als Serveis Centrals del Consorci per a la Normalització Lingüística com a responsable d’Anàlisi i Avaluació.

Ha publicat diversos articles en revistes especialitzades (Revista de Llengua i Dret, Llengua i Ús, Treballs de Sociolingüística Catalana, Idees, L’Avenç), com ara «Un balanç del procés» (setembre de 2019) o «Llengua, identitat i opcions polítiques» (maig de 2020), tots dos a la revista L’Avenç (el darrer conjuntament amb el sociolingüista Joaquim Torres).

Ha publicat els llibres A l’altra banda del Besòs. Cròniques colomenques (1998-2003) i Les llengües a Catalunya, editat per la Fundació Jaume Bofill.

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Dietari ebrenc d’un bipolar”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Albert Fabà Prats
No data was found

Altres llibres
Biografies, diaris i memòries

13,70

13,70

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Dietari ebrenc d’un bipolar
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?