Catalunya: 50 excursions per la història

Catalunya: 50 excursions per la història

23,80

Amb aquest llibre podreu fer una excursió per la història de Catalunya, dividida en cinquanta etapes que us han de permetre aproximar-vos al nostre passat —els ibers, els romans, el feudalisme, l’ocupació àrab, la reconquesta, el domini de l’Església, la pesta negra, la guerra de Successió, la Corona de Castella, la Guerra Civil i el franquisme, etc.— i també al nostre present. Són visites a llocs emblemàtics —la cova del Toll, Sant Martí de les Tombetes, la Mussara o Camprodon— on van transcórrer alguns dels fets més importants del nostre país, comptant que no siguin massa llargs i que tinguin un interès preeminent. Hi ha des dels orígens fins fa quatre dies, i s’ha intentat que hi siguin presents indrets de tot el país.

“Editat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat”

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Francesc Roma i Casanovas | Javier García-Die Sánchez-Guardamino
Col·lecció
Khroma, 20
Primera edició
febrer 2020
ISBN
978-84-9034-912-0
Enquadernació
Tapa dura
Mides
24 x 22,5 cm
Pàgines:
120
Icono Usuario
Sobre:

Javier García-Die Sánchez-Guardamino

Francesc Roma i Casanovas (1963) Historiador i sociòleg, ha dedicat els darrers anys a la pràctica de l’anomenat excursionisme científic i a l’estudi de la realitat històrica d’aquest fet tan important a Catalunya. Ha publicat diversos llibres i guies de muntanya sobre el Montseny, Montserrat i el Vallès.

«Chopo», Javier García-Die Sánchez-Guardamino (1959) Fotògraf, ha escodrinyat amb la seva càmera la natura, el pas del temps, aspectes culturals i la petjada de l’home en el paisatge. Ha publicat amb Cossetània llibres com El paisatge favorit de Catalunya, Montseny: 50 indrets amb encant i Catalunya: 50 indrets jueus de l’edat mitjana.

Francesc Roma i Casanovas
Sobre:

Francesc Roma i Casanovas

(Sant Martí de Centelles, Osona, 1963) és un historiador i geògraf català. És soci de la Societat Catalana de Geografia, del Patronat d’Estudis Osonencs i del Centre d’Estudis de Granollers i del Vallès Oriental.

Va estudiar Història Contemporània i Sociologia. A principis dels anys noranta va començar a investigar la història de l’excursionisme a Catalunya i després va seguir amb l’estudi de la muntanya des del punt de vista de la nova geografia cultural. En el transcurs d’aquesta recerca va doctorar-se en Geografia, primer a la Universitat Autònoma de Barcelona i després a l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París.

L’any 2010 es va doctorar en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a la Universitat Ramon Llull. L’any 2011, l’Agrupació Excursionista de Granollers li va concedir la seva Placa d’Honor. El mateix 2011 va guanyar el premi Plana de Vic per a obres de les branques de lletres amb l’estudi La revolta dels aprenents. Industrialització i relacions sociolaborals a Osona. 1750-190. L’any 2014 va guanyar el primer premi Serret Terra de Cruïlla amb un treball titulat Patrimoni Existencial de la Catalunya rural (publicat per Cossetània Edicions l’any 2017). L’any 2016, un treball sobre els molins del Collsacabra va ser distingit amb els premis Plana de Vic i Bonaplata. El jurat d’aquest darrer premi hi va reconèixer “la metodologia emprada per estudiar les rieres i realitzar un exhaustiu inventari”.

Actualment té 80 referències incloses al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes. Des de l’any 2008 publica i manté el lloc web Excursionisme Científic.

De les seves darreres publicacions cal destacar Salvador Llobet i Reverter: la geografia entre ciència i passió (2000); Els Pirineus maleïts. Natura, cultura i economia moral en les societats dites tradicionals (2000); Aproximació a la història de l’excursionisme terrassenc (2001); Llegendes de la natura (2002), El paradís indicible. La representació de Montserrat a l’edat moderna (2002), Del Paradís a la Nació. La muntanya a Catalunya. Segles XV-XX (Cossetània Edicions, 2004), El Montseny. 50 itineraris a peu (Cossetània Edicions, 2004); Montserrat. Les 32 millors excursions i vies ferrades (Cossetània Edicions, 2006), Josep Milà. L’amor a la muntanya neix fins i tot en temps de guerra (Cossetània Edicions, 2008) i Història social de l’excursionisme català. El franquisme (Cossetània Edicions, 2008).

A partir de llavors ha publicat diversos llibres i articles, entre ells uns sobre la pesta de 1652, que va ser un premi Plana de Vic. En els darrers anys ha estudiat a l’estudi dels orígens de l’excursionisme català i espanyol.

L’any 2020 va publicar el llibre commemoratiu del centenari de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i va ser el comissari de l’exposició Cent anys sent FEEC.

Recull de Premsa

Ara.cat – 04/11/2020

La Vanguardia – 04/07/2020

Revista Muntanya – maig del 2020

Veure més

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Catalunya: 50 excursions per la història”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Francesc Roma i Casanovas i Javier García-Die Sánchez-Guardamino

Altres llibres
Excursionisme i viatges

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Catalunya: 50 excursions per la història
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?