Casal Selvatà (1954-1978)

Casal Selvatà (1954-1978)

Església i resistència cultural durant el segon franquisme a una vila del Camp de Tarragona

12,02

Tal com afirma l’escriptor Albert Manent en el pròleg, el paper de les parròquies va ser fonamental en la represa cultural i nacional de Catalunya durant el franquisme. A través del llibre que teniu a les mans coneixereu la vitalitat d’un centre parroquial d’una vila del Camp de Tarragona, un exemple de com es concretaren la vessant pastoral de l’Església en els moviments d’acció catòlica i la preservació de la identitat catalana. És un llibre de microhistòria, on hi consta el funcionament de les seccions, on es recullen les múltiples activitats dutes a terme, els noms i cognoms de les persones que les feren possible, des del rector fins al taquiller del cinema. És una etapa molt propera de la història que els més grans encara guarden en la memòria, però ja no els joves, i és per això que esdevé un testimoni indispensable per entendre el passat. L’aportació recupera documents i sobretot experiència, viscuda en forma de converses que posen al descobert molts fets fins ara ignorats per la majoria de convilatans.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Rosa Puig i Tàrrech
Col·lecció
El Tinter, 25
Primera edició
setembre 2001
ISBN
978-84-95684-24-0
Enquadernació
En rústica
Mides
17 x 24 cm
Pàgines:
200
Icono Usuario
Sobre:

Rosa Puig i Tàrrech

Nascuda a la Selva del Camp, és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i ha dedicat bona part del seu temps a la investigació històrica. Col·labora periòdicament en miscel·lànies de diversos centres d’estudis de Catalunya, com l’Aplec de Treballs (Montblanc), Urtx (Tàrrega), Recull (Santa Coloma de Queralt), Quaderns de la Selva (Santa Coloma de Farners), Recull de Treballs (Sarral), Recull Margalló del Balcó (Tarragona), Estudis del Baix Empordà (Sant Feliu de Guíxols), Miscel·lània Ribetana (la Riba), Butlletí de la Societat d’Onomàstica (Barcelona), Estudis de Constantí (Constantí), Annals de l’Institut d’Estudis Gironins (Girona) i Quaderns de VIlaniu (Valls). 

Autora de més d’un centenari d’articles sobre història moderna i de més d’una dotzena de llibres (sola o en col·laboració amb altres estudiosos), entre els quals hi ha monografies sobre l’aprofitament del bosc, el corall i històries locals (Guimerà, Nalec, Conesa, Santa Coloma de Farners, Lilla, Vilanova de Prades). A la Selva del Camp és membre de la revista El Pont Alt, i ha historiat La Confraria de Sant Antoni Abat (ss. XVIII-XX) i La Defensa Agrària, dues entitats significatives. 

Ha participat en nombroses jornades i congressos, sigui com a oient o com a comunicant. Darrerament ha impartit classes en el cicle d’Aules de la Gent Gran, que organitza la Universitat Rovira i Virigili de Tarragona, centre on ha cursat els cursos de doctorat i té inscrita la tesi doctoral sobre la propietat immobiliària i l’accés a l’habitatge a Reus en el segle XVIII. El 1991 obtingué ex-aequo el IX Premi d’Investigació Antoni Pedrol i Rius amb el treball Els aprenents de Reus al final del s. XVIII (1773-1793), publicat pel Centre de Lectura de Reus l’any següent. La seva darrera obra és de caràcter axivístic, Catàleg dels Protocols Notarials dels antics districtes de Falset i Gandesa (Barcelona, 2000). 

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Casal Selvatà (1954-1978)”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Rosa Puig i Tàrrech
No data was found

Altres llibres
Història

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Casal Selvatà (1954-1978)
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?