Blancafort

Blancafort

7,81

Blancafort “no es veu fins que hi ets”. En vorejar el “tomb del Galliner” o el “Collet”, el visitant es troba “sense adonar-se a la plaça principal”, des d’on percep que el temps es dilata, alhora que assaboreix la pau interior, pròpia d’una comunitat que veu desfilar, amb parsimònia, els anys i els segles. Tots els viatgers n’han destacat l’experiència vital de tastar el plaer de la tranquil•litat. Guia detallada de la història, la geografia, l’església, l’activitat cultural, el món associatiu i les activitats econòmiques d’aquest poble de la comarca de la Conca de Barberà.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Josep M. Prats i Batet
Col·lecció
La Creu de Terme, 3
Primera edició
octubre 1998
ISBN
978-84-89890-19-0
Enquadernació
En rústica
Mides
17 x 24 cm
Pàgines:
104
Icono Usuario
Sobre:

Josep M. Prats i Batet

Nascut a Blancafort el 1962, Josep M. Prats Batet és llicenciat amb grau en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Especialista en la història de l’Esglèsia tarragonina en el període contemporani, ha obtingut l’accèsit al Premi Josep Sanabre d’Història de l’Església Catalana i el Premi d’Investigació Històrica Josep Gramunt i Subiela que atorga la Fundació Universitària Ciutat de Tarragona. 

Professor. És el cap d’estudis de Batxillerat i COU del Col·legi la Salle-Tarragona, el director dels Cursos d’Història de Catalunya que organitza la delegació territorial del Departament de Cultura de la Generalitat i membre del Grup d’Investigació d’Història Social de la Universitat Rovira i Virgili. 

Pertany al Centre d’Estudis de la Conca de Barberà, al Centre d’Estudis Guillem Oliver de Tarragona, a l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus, a la Societat d’Estudis d’Història Eclesiàstica Moderna i Contemporània de Catalunya, al Centre d’Estudis Francesc Armanyà de Tarragona i la l’Institut d’Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentron. 

Ha impartit més d’un centenar de conferències de temes històrics i ha participat en seminaris, congressos i simpòsiums. Per encàrrec del Centre d’Història Contemporània de Catalunya ha confeccionat els cens dels joves de l’Alt Camp, les Garrigues i la Conca de Barberà morts en els fronts de batalla en la guerra civil de 1936-1939. Ha coordinat el Taller d’Història de Tarragona, organitzat pel Museu d’Història de la Ciutat. Ha redactat, per a la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació La Caixa, l’estudi Tipifació de vins de les D.O de les comarques de Tarragona.

Autor de diferents articles publicat en revistes especialitzades, ha escrit diversos llibres entre els quals destaquen: Del trabuc a la trona. Integristes i mestissos a l’arxidiòcesi de Tarragona; “Tarragona, segle XX”, dins Història del Camp de Tarragona. El Tarragonès; Història del Tarragonès; Quimeres centanàries. Un segle d’associacisonisme agrari a Blancafort; i Història dels estudis universitaris a Tarragona. Un trajecte de vuit-cents anys. 

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Blancafort”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Josep M. Prats i Batet
No data was found

Altres llibres
Art, fotografia, cinema i música

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Blancafort
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?