Xavier Soler

Xavier Soler

Xavier-Soler

Xavier Soler

Neix a Vilanova i la Geltrú el 1945 en una família dedicada a la fabricació i comercialització de productes per a l’agricultura i la ramaderia. Va narrar l’univers particular d’aquella petita ciutat industrial, abocada a la mar, a la novel·la La muntanya del Cardenal.

Doctor en Ciències Geològiques i màster en Hidrogeologia, ha treballat en l’estudi de la dinàmica de les aigües subterrànies mitjançant isòtops radioactius, i també en el camp de la geologia ambiental, els recursos hídrics i l’ordenació i planificació del territori.

És també diplomat en disseny i arquitectura naval per l’Institut de Tecnologia Marina de Stanford (EUA) i és molt conegut, a casa nostra i a l’estranger, pels seus projectes i construccions de vaixells, una constant al llarg de la seva vida. Els seus dissenys han obtingut diversos guardons i ha construït quatre velers només amb les seves mans.

Un cop jubilat ha continuat navegant, viatjant i treballant en tota mena de projectes. Es tracta, segons declara, de dedicar les darreres energies a fer entendre, a qui el vulgui escoltar, el greu problema que tenim al davant, i enfocar la recta final sense perdre el sentit de responsabilitat.

Últims llibres
Xavier Soler

16,90

16,90