Joana Raspall i Juanola

Joana Raspall i Juanola

Icono Usuario

Joana Raspall i Juanola

Joana Raspall i Juanola (Barcelona, 1 de juliol de 1913–Sant Feliu de Llobregat, 4 de desembre de 2013) fou una escriptora, lexicòloga i bibliotecària catalana. Tot i que és més coneguda per l’obra poètica infantil, escrigué també per a adults i dins la seva obra hi ha teatre, contes i novel·les.
Com a escriptora fou una pionera a Catalunya de la poesia per a infants i joves. Aquest gènere, el conreà amb la voluntat d’apropar nens i joves a la poesia i fer que l’estimessin. Defensà la poesia com a vehicle eficaç en l’educació dels sentiments, tot avançant-se així a les noves tendències de l’educació emocional.

Fou Medalla d’or de la Ciutat de Sant Feliu de Llobregat 1993. El 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2010 va rebre la Medalla al treball President Macià.
El 2013 Sant Feliu de Llobregat i la Generalitat de Catalunya van declarar l'”Any de Joana Raspall” i van celebrar el seu centenari en vida.

Mercè Galí Creixo envoltada de contes a la llibreria dels pares, a la Vila de Gràcia, a Barcelona. Dibuixar, ha estat sempre una manera d’expressar-me.
M’interessa l’espontaneïtat del traç, el collage, la fotografia, jugar amb l’atzar i buscar en allò més simple la màxima expressió. Valoro el sentit de l’humor i procuro portar la imaginació més enllà del text per arrencar un somriure de complicitat al lector.
Estudio il·lustració a “la Llotja” de Barcelona i Belles Arts a la Universitat de Barcelona amb la especialitat de gravat.
Treballo principalment en l’àmbit de la il·lustració infantil i juvenil per diferents editorials i publicacions. Actualment compagino la il·lustració de llibres amb la docència impartint puntualment tallers creatius.
A la International Children’s Book Fair in Bologna 2019, el llibre El meus primeurs haïkús ha estat sel·leccionat dins els millors Toddler Books, així com el llibre El Petit Indi està dins els finalistes del concurs SILENT BOOK CONTEST.

Últims llibres
Joana Raspall i Juanola

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?