Arbres monumentals

Arbres monumentals

290 monuments amb arrels del Baix Empordà

14,00

Aquesta és una guia dels arbres monumentals del Baix Empordà. Aquestes terres són eminentment planes; com a massissos d’una certa rellevància, cal destacar el massís de les Gavarres i el massís de l’Ardenya i les muntanyes de Begur, que són una prolongació de les Gavarres. En aquests massissos, s’hi concentra la major part de la massa forestal de la comarca. Quasi al bell mig de la plana, s’alça el massís del Montgrí de gran interès botànic però mancat de grans boscos. La fèrtil plana està regada principalment pels rius Ter i Daró, de manera que les seves ribes gaudeixen d’una important població de bosc de ribera. Els petits turonets de més difícil conreu són aprofitats per a la plantació d’arbres fruiters de secà. Tots els arbres d’aquestes terres que per les seves característiques poden ser considerats monumentals han estat observats, estudiats i ressenyats en aquesta guia. A les seves pàgines hi trobareu tota la informació de cadascun dels 290 arbres ressenyats (localització, fotografies, comentaris, suggeriments, anècdotes relacionades…).

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Lluís Madrenas i Bahí
Col·lecció
Baix Empordà, 1
Primera edició
novembre 2004
ISBN
978-84-88144-06-5
Enquadernació
En rústica
Mides
14 x 21 cm
Pàgines:
264
Icono Usuario
Sobre:

Lluís Madrenas i Bahí

Lluís Madrena i Bahí va néixer a Ultramort el 1962 (Baix Empordà). Ha treballat de plaeta durant vint-i-vuit anys, però va haver de canviar la seva ocupació per problemes físics relacionats amb la professió; actualment, conjuntament amb la seva dona, regenta un restaurant. 

És un gran aficionat a la nautra i als arbres monumentals de Catalunya i sempre reconeix que el culpable d’aquesta gran afició fou el Sr. Francesc Masclans i Girvès (Barcelona, 1905-2000) i l’olivera grossa de can Llorà. El llibre que teniu a les mans és el resultat d’aquesta dedicació a la natura. 

És col·laborador de la Revista Gavarres i de les revistes locals La Llera del Ter i El Campanar. També és fotogràf i, conjuntament amb el Museu del Baix Ter Can Quintana, de Torrella de Montgrí, va organitzar una exposició fotogràfica relaciona amb l’inventari dels arbres monumentals d’aquest municipi. 

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Arbres monumentals”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Lluís Madrenas i Bahí
No data was found

Altres llibres
Ciència i coneixement

16,90

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Arbres monumentals
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?