Alcanar

Alcanar

12,02

Aquest llibre no és, de cap manera, ni la segona part ni la glosa de cap crònica precedent sobre Alcanar. Ni tan sols és un llibre d’història (qui podria encabir-la en pàgines tan lleus?). Ni de geografia. Es tracta d’un recull, sense cap pretensió d’exhaustivitat, d’algunes de les coses que l’autor ha anat aprenent sobre el seu poble. Potser calgui fins i tot fer-s’hi disculpar, ara i adés, una visió romàntica, llibresca, poc menys que màgica, dels temps i dels espais canareus —no pas, però, de les persones de la primera localitat del migjorn català.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Agustí Bel i Beltran
Col·lecció
La Creu de Terme, 7
Primera edició
maig 2000
ISBN
978-84-89890-64-0
Enquadernació
En rústica
Mides
17 x 24 cm
Pàgines:
248
Icono Usuario
Sobre:

Agustí Bel i Beltran

Agustí Bel i Beltran (1961) -qui, com la majoria dels canarius de seva generació, vingué al món a Tortosa- va estudiar el batxillerat a l’Institut Ramon Berenguer IV (Amposta). Va llicenciar-se en Dret per la Univeristat de Barcelona. Hi fou fundador d’un sindicat universitari progressista i, dins de a combativa comissió de cultura de la Facultat de Dret, participà en un seguit d’iniciatives en defensa de la seva catalanitat i de suport als moviments d’alliberament nacional d’Amèrica Llatina. 

Amb clares preferències iuspublicistes ja des dels anys de la Facultat, del 1989 ençà -després d’haver exercit un temps d’advocacia- és funcionari de la subescala tècnica de l’Ajuntament d’Alcanar. Com a jurista, a través de diversos cursos específics i de la seva mateixa tasca professional, s’ha anat especialitzant progressivament en Dret Urbanístic i del Medi Ambient. 

Ha pertangut a diverses associacions culturals d’Alcanar: el Casal Canareu (1977-78), al Col·lectiu Canareu d’Estudis Històrics (1981-82) i a la secció local d’Òmnium Cultural (1983-84). Amb setze anys començà a col·laborar al butlletí informatiu municipal Alcanar, i més tard en diverses publicacions locals (Lo Rafal) i comarcals (Ebre-Informes). Ha obtingut algun premi literari de poesia essent estudiant, i més tard de narrativa breu. Havent promogut la celebració del 750è aniversari de la carta de població canareva del 1239, va presidir-ne més tard la comissió organitzadora. Com a regidor delegat de Cultura de l’Ajuntament (1987-1989), va impulsar el I Congrés d’Història d’Alcanar que tingué lloc al febrer del 1989. Ha participat en iniciatives per a la conservació del patrimoni arquitectònic d’Alcanar i, més recentment, per a la defensa de la integritat del seu terme municipal. A més de publicar diversos articles sobre història local, ha impartit algunes xerrades en el marc de les Jornades Culturals de Sant Jordi organitzades per la revista local Lo Rafal. En el camp de la investigació històrica li ha interessat molt especialment el litoral d e les Terres de l’Ebre durant el període andalusí. Pel que fa Alcanar, els orígens iberoromans de la ciutat, les reminiscèncie sdel seu passat islàmic i, singularment, la rica -i oblidada- història dels indrets més significatius de la costa canareva. 

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Alcanar”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Agustí Bel i Beltran
No data was found

Altres llibres
Art, fotografia, cinema i música

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Alcanar
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?