20 anys fent El Pati

20 anys fent El Pati

Crònica d’un setmanari comarcal nascut amb la democràcia

12,50

Aquest llibre no és ni vol ser una història en majúscules d’El Pati ni cap estudi científic i rigorós, sinó el relat de les vivències personals dels seus protagonistes. I, sobretot, un homenatge a tots els que hi van treballar a canvi de veure que la seva ciutat tenia una informació més objectiva i plural, amb un canal per opinar sense pèls a la llengua i des d’on donar veu als moviments socials. Però l’homenatge no va només per a aquests, per als que hi van treballar amb convicció sense cobrar ni un duro, sinó també per a tots els que hi han passat després. Perquè, com tots els periodistes saben, en aquesta professió, que no s’entén sense vocació, sempre es fa molt més del que estableix qualsevol contracte. Aquestes pàgines parlen d’una història que va començar com un somni, però en la qual molta gent hi va creure fermament, i que avui ja té més de 20 anys. El llibre explica des de les publicacions que van precedir El Pati i les primeres reunions per crear el setmanari fins a la professionalització, la vida social més enllà de la redacció, els acords amb El Punt o l’equip de redacció actual. A més, hi ha un capítol dedicat a les anècdotes (les que es poden explicar, és clar).

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Ivet Batet Rius
Col·lecció
El Tinter, 48
Primera edició
abril 2004
ISBN
978-84-97910-25-5
Enquadernació
En rústica
Mides
17 x 24 cm
Pàgines:
184
Icono Usuario
Sobre:

Ivet Batet Rius

Ivet Batet Rius acabava de complir set anys quan va sortir el primer número del setmanari El Pati, però en recorda perfectament els inicis perquè els va viure de molt a prop. I és que el seu pare ve ser un dels impulsadors del projecte i ella, sense serne gaire conscient, va ser testimoni de moltes reunions que es van fer al mateix menjador de casa seva. Potser va ser per això, o potser no, que quan li preguntaven què volia ser de gran va deixar de dir el que deia fins llavors, veterinària, i va començar a dir que volia ser periodista. I així ho va fer. 

A principis dels noranta va publica els seus primers articles, com no podia ser d’altra manera, ho va fer a El Pati. El 1996, coincidint amb els números zero d’El Punt de Tarragona, on hi va començar a col·laborar més intensament, els mesos d’estiu com a redactora i després com a fotògrafa de cap de setmana. 

El 1999 es va llicenciar en Periodisme a la Universitat Autònoma. A més, per completar la seva formació en el món de la comunicació, va cursar estudis de fotografia, de videoperiodisme, de periodisme digital i de disseny web. Des de llavors, ha realitzat reportatges per a la revista Descobrir Catalunya, el Magazine de La Vanguardia i la productora de televisió Paral·lel 40, entre altres.

Actualment, és col·laboradora habitual d’El Pati, de la secció “Vivir en Tarragona” de La Vanguardia, de l’empresa de serveis multimèdia Avellana Digital de Reus, de Vilaweb Reus i de Cossetània Edicions. 

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “20 anys fent El Pati”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Ivet Batet Rius
No data was found

Altres llibres
Economia i empresa

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

20 anys fent El Pati
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?