1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana

1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana

Actes del VIII Congrés de la CCEPC

22,50

En el VIII Congrés de la CCEPC es van analitzar les dècades dels seixanta i dels setanta del segle XX, fent èmfasi en la participació ciutadana, tant des de la perspectiva local (centres d’estudis) com més general (universitats). Massa sovint els canvis i les transformacions socials se’ns presenten com l’obra de determinats personatges i col·lectius reduïts, marginant la participació popular. Massa sovint la història «oblida» les «veus baixes» dels processos històrics. Tot analitzant les dinàmiques territorials d’àmbit social, cultural, religiós, lúdic, esportiu, reivindicatiu, ecologista i naturalista, feminista, educatiu, associatiu, etc., les aportacions recollides en aquest volum donen veu als «oblidats» i als «sense veu» com a protagonistes dels canvis i de les transformacions socials.

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Josep Santesmases i Ollé | Ramon Arnabat Mata
Gènere
Col·lecció
Publicacions CCEPC, 7
Primera edició
desembre 2012
ISBN
978-84-9034-036-3
Enquadernació
En rústica
Mides
17 x 24 cm
Pàgines:
672
Icono Usuario
Sobre:

Ramon Arnabat Mata

El Congrés «1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana» es va estructurar en tres àmbits: 1) Ideologia, cultura i identitats, 2) Moviments socials, 3) Associacionisme i sociabilitat. Aquest volum recull totes les intervencions: dues conferències, sis ponències, tres relatories i trenta-cinc comunicacions. L’objectiu del congrés va ser promoure la recerca i el debat sobre els canvis ocorreguts en la societat des de la perspectiva del món local —els pobles, les ciutats i els seus barris—amb la implicació participativa de les persones i els col·lectius des del seu lloc de vida, en un període de transformació social, efervescent i creatiu.

Josep Santesmases
Sobre:

Josep Santesmases i Ollé

Josep Santesmases i Ollé (Vila-rodona, 1951) ha aprofundit en la història moderna i contemporània de Vila-rodona en els llibres: El segle XIX a Vila-rodona (Institut d’Estudis Vallencs, 1984); Els arrendaments municipals del segle XVIII a Vila-rodona. La planificació dels interessos materials i espirituals davant la mort. Testaments de Vila- rodona, segles XVII-XIX (Institut d’Estudis Vallencs, 1995); El cooperativisme agrari a Vila- rodona (1893-1939). Un exemple d’estructuració econòmica, social i política en la Catalunya vitivinícola (Centre d’Estudis del Gaià, 1996); El temps del rector Vicenç Morer. Vilarodona a finals de l’Antic Règim, 1798-1830 (Centre d’Estudis del Gaià, 2007), i Estructures i dinàmiques locals a la segona meitat del segle XVIII. El cas de Vila-rodona (2017). A part, ha publicat nombrosos articles sobre història (de Vila-rodona i l’entorn) i assaig. També, juntament amb Antoni Gavaldà, va escriure el llibre Història econòmico-social de les Cooperatives Agrícoles de Nulles (1917- 1992) (Institut d’Estudis Vallencs, 1993).

En l’àmbit literari ha publicat tres reculls d’articles de premsa, un llibre de prosa poètica il·lustrada per Joan Cunillera, un viatge literari per la part alta del Gaià, tres llibres de poesia, un de poesia il·lustrada per 53 artistes, un llibre de contes, el dietari Els paisatges trobats, guanyador del guardó de literatura memorialística dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2017, i Reflexionari. Aforismes i escrits (in)correctes (2019). Ha estat curador del llibre commemoratiu del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona i codirector, amb Enric Pujol i Casademont, del Diccionari biogràfic dels diputats de la Mancomunitat de Catalunya (2019).

És president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner i president del Centre d’Estudis del Gaià. Codirigeix les revistes Plecs d’Història Local i La Resclosa, ha dirigit l’edició de les actes de quatre congressos d’història i ha participat en la realització de nombroses exposicions, personals o col·lectives.

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Josep Santesmases i Ollé i Ramon Arnabat Mata

Altres llibres
Història

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?