100 propostes singulars de menjar i beure a Catalunya

100 propostes singulars de menjar i beure a Catalunya

13,50

Aquest llibre recupera receptes, productes i begudes antigues que en molts casos són menges excepcionals de la nostra llarga i dilatada història a partir de cent propostes singulars de menjar i beure de la tradició catalana.

Hi trobareu begudes tradicionals, singulars, oblidades i recuperades, com la ratafia o la mistela; aiguardents com l’absenta, que feien somiar enmig d’un estat d’embriaguesa; receptes dels homes de mar —dels pescadors que amb quatre rampoines feien un plat—; de la gent de muntanya —dels pastors que adaptaven la cuina als productes de temporada o a allò que portaven al sarró—, o postres de marcada tradició àrab, de l’època en què els sarraïns ocuparen les nostres terres.

Salvaguardar el nostre passat és recuperar la memòria d’un país, en aquest cas per mitjà de la gastronomia, que va lligada a tots els sentits: gust, olfacte, vista, oïda i tacte.

“Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat”

Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Opcions de compra

Fitxa tècnica

Autoria
Jordi Bastart i Cassé
Col·lecció
Via Augusta, 9
Primera edició
octubre 2020
ISBN
978-84-9034-951-9
Enquadernació
Rústica amb solapes
Mides
13,5 x 23,3 cm
Pàgines:
192
Icono Usuario
Sobre:

Jordi Bastart i Cassé

Jordi Bastart i Cassé Escriptor i fotògraf, regenta l’empresa Turismo Verde, SL. A més d’escriure articles per a revistes de viatges, redactar projectes d’espais com a centres d’interpretació i dirigir durant set anys les Guies QF? de La Vanguardia, ha publicat una vuitantena de guies de viatge tant de passejades per a la mainada com de ciutats d’Europa o de diferents indrets d’Espanya. Ha col·laborat durant 20 anys en el programa Gente Viajera d’Onda Cero Radio. L’any 2001 la Generalitat li va concedir el premi al millor llibre de promoció turística de Catalunya i el 2008 va rebre el Pica d’Estats pels seus treballs sobre les Terres de Lleida. Amb Cossetània Edicions ha publicat els llibres 50 cellers emblemàtics de Catalunya, 50 racons emblemàtics de Catalunya i 100 coses per fer a Catalunya, a banda de les guies Ruta del Cister, Terres de l’Ebre, Costa Barcelona, Terres de Lleida, Paisatges i Pirineus Barcelona i Els sabors de la terra.

Recull de Premsa

RAC1 “La primera pedra” – 31/10/2020

Cope Cat. 17/10/2020

Veure més

Opinions dels lectors

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “100 propostes singulars de menjar i beure a Catalunya”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres llibres
Jordi Bastart i Cassé

Altres llibres
Excursionisme i viatges

Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?

Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions

100 propostes singulars de menjar i beure a Catalunya
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?