100 plats indispensables de la cuina catalana
De la cuina de les àvies als germans Roca
14,90€
La cuina catalana —repetidament, a través de Ferran Adrià i Joan Roca— ha estat declarada la primera del món. En aquest llibre, a manera de “cànon”, hi descobrirem quins són els plats indispensables d’aquesta cuina, els que han inspirat els grans cuiners, que formen de la nostra memòria palatal històrica i de la nostra vida, i fins i tot alguns dels que cuinen els grans xefs. Veurem com la cuina catalana és alhora arcaica, ben construïda, inventiva i evolutiva; un repte al plaer i un patrimoni cultural que val la pena conservar.
Fitxa tècnica
Jaume Fàbrega i Colom
Historiador, crític d’art, escriptor i assessor gastronòmic. Ha estat professor d’Història de l’Art Contemporani i Teoria i Tècniques de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment és professor de Gastronomia a l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB.
Col·labora a El Temps, Serra d’Or, El Punt, Restauradores. Ha rebut diversos premis: Premi de Periodisme Robert de Nola (amb Jean-François Revel), Premi d’Honor Chaine des Rotisseurs; Premi Jaume Ciurana de Periodisme, Païm d’Argent (amb Juan Mari Arzak), Premi d’Assaig Andorra, finalista del Premi d’Assaig Josep Vallverdú, Premi d’Assaig Rovira i Virgili, premi al millor llibre del món de cuina mediterrània, premi al millor llibre de cuina mediterrània en català, premi al millor llibre de licros per El Llibre de la ratafia, d’aquesta editorial (Worl Gourmand Cookbook Awards 2000 i 2001, Perigús).
Ha publicat més de 30 llibres, entre els quals hi ha La cuina catalana (9 vol.), La cuina mediterrània (3 vol.), La cuina de Mallorca, El llibre de la ratafia i La cultura del gust als Països Catalans.
Recull de Premsa
Revista Cuina – desembre de 2013
Vilaweb Gastronomia – 7/12/2013
Terrassanoticies.com – 15/11/2013
Sies.tv – 14/11/2013
Diari de Girona – 3/11/2013
El Punt Avui – 13/10/2013
Diari Gran del Sobiranisme – 03/07/2013
Opinions dels lectors
Altres llibres
Cuina i gastronomia
Vols subscriure’t a la nostra
Newsletter per rebre les
darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
Vols subscriure’t a la nostra Newsletter per rebre les darreres novetats?
Apunta’t a la comunitat de lectors en llengua catalana on es comparteixen idees, paraules, experiències i emocions
La cuina catalana —repetidament, a través de Ferran Adrià i Joan Roca— ha estat declarada la primera del món. En aquest llibre, a manera de “cànon”, hi descobrirem quins són els plats indispensables d’aquesta cuina, els que han inspirat els grans cuiners, que formen de la nostra memòria palatal històrica i de la nostra vida, i fins i tot alguns dels que cuinen els grans xefs. Veurem com la cuina catalana és alhora arcaica, ben construïda, inventiva i evolutiva; un repte al plaer i un patrimoni cultural que val la pena conservar.
https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/100platscuinacatalana_4ed-600x900.jpg 14.90 instock Cuina i gastronomiaExcursionisme i viatgesàviescuinacuina catalanacuinergastronomiaplatsreceptarireceptesxef 0 0.00 0 https://lafinestralectora.cat/wp-content/uploads/2020/12/100platscuinacatalana_4ed-600x900.jpg 79657943770477028454 14.90 14.33 0.00 0.00 2020-12-04T13:56:19+01:00
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.